Cele mai citite
 


Franţa/implanturi mamare: Reglementarea europeană trebuie să fie întărită (ministru)
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a exprimat joi necesitatea schimbării regulilor europene în ceea ce priveşte dispozitivele medicale, între care implanturile mamare, potrivit AFP.
'În ceea ce priveşte dispozitivele medicale, este nevoie de alte reguli', a declarat Xavier Bertrand pentru LCI, subliniind că modificarea reglementării 'trebuie să se facă la nivel european'.

'Aş dori o schimbare a reglementării europene, pentru că, spre deosebire de medicamente, unde există o autorizaţie de punere pe piaţă, o astfel de autorizaţie nu există în prezent pentru dispozitivele medicale', a spus Xavier Bertrand.

Este nevoie de o 'autorizaţie de punere pe piaţă, deja pentru cele care prezintă cele mai multe riscuri potenţiale pentru sănătate', a adăugat ministrul, care s-a pronunţat şi pentru o întărire a procedurilor de control.

Întrebat în legătură cu informaţii apărute în cotidianul Le Parisien potrivit cărora fabricantul de proteze mamare 'Poly Implant Prothese' (PIP) producea şi implanturi pentru bărbaţi (falşi pectorali, proteze testiculare), Xavier Bertrand a spus că nu poate comunica elemente exacte pentru moment.

Protezele fabricantului PIP se află în centrul unei polemici în Franţa după descoperirea a 20 de cazuri de cancer semnalate la purtătoare de implanturi marca PIP, fără a se fi stabilit însă o legătură de cauzalitate între cancer şi protezele PIP. Guvernul a recomandat, totuşi, celor 30.000 de femei vizate din Franţa să renunţe la aceste implanturi.

Analizele efectuate de Agenţia franceză pentru siguranţa sanitară a produselor de sănătate (Afssaps) pe proteze preluate de la PIP în martie 2010 au pus în evidenţă un gel non conform, care poate irita, şi un risc mare de a se rupe învelişul implantului şi de a se scurge gelul.

Dezvăluiri potrivit cărora gelul protezelor mamare marca PIP ar fi conţinut un aditiv pentru carburanţi alimentau luni psihoza cu privire la aceste implanturi defectuoase, potrivit La Depeche.

Guvernul francez a anunţat marţi că a dispus anchete administrative pentru a stabili dacă eventuale lacune din sistemele de control au permis societăţii 'Poly Implant Prothese' (PIP) să comercializeze respectivele proteze mamare.

PIP producea până la 100.000 de proteze pe an, din care 84% mergeau la export, mai ales în America Latină, Spania şi Marea Britanie. Între 400.000 şi 500.000 de femei ar fi purtătoare de implanturi marca PIP în lume, adaugă AFP.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Proteze mamare: Un aditiv pentru carburanţi în implanturile marca PIP Dezvăluiri potrivit cărora gelul protezelor mamare marca PIP ar fi conţinut un aditiv pentru carburanţi alimentau luni psihoza cu privire la aceste implanturi defectuoase, semnalează marţi La Depeche, care adaugă că, în faţa acestui nou element, avocaţi ai victimelor au cerut noi analize din partea Agenţiei...
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Austria: Aproximativ 100 de femei au implanturi PIP Aproximativ o sută de femei care deţin proteze mamare cu probleme produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au sesizat societatea austriacă pentru protecţia consumatorului (VKI), a declarat joi o juristă a VIK, potrivit APA.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost inculpat pentru "vătămare din culpă" Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost inculpat, vineri, la Marsilia pentru "vătămare din culpă", a declarat avocatul acestuia, citat de AFP.