Cele mai citite
 


Gheorghe Flutur (CJ Suceava): 2011 - anul solidarităţii cu primăriile din judeţ
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Anul 2011 a fost anul solidarităţii cu primăriile din judeţ care au fost toate sprijinite să nu aibă probleme financiare, numai în ultimele două şedinţe ale CJ fiind repartizate pe localităţi 800.000 de euro, a declarat joi presei preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.
El a subliniat, totodată, că anul care tocmai s-a încheiat a fost cel al semnării marilor proiecte ale judeţului, exemplificând cu cel de alimentare cu apă ce prevede modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din cinci aglomerări urbane, în valoare de 150 de milioane de euro, din care 120 de milioane de euro finanţare UE prin POS Mediu, proiectul de gestionare integrată a deşeurilor, cel mai mare din ţară, în valoare de 63 de milioane de euro, finanţat prin POS Mediu, şi proiectul de modernizare a aeroportului Suceava, în valoare de 39 de milioane de euro, finanţat prin POS Transporturi.
În sistemul sanitar s-au făcut, de asemenea, investiţii majore, respectiv 2,6 milioane de euro la Spitalul Judeţean Suceava, în modernizarea blocului operator, Secţiei de anestezie terapie intensivă şi a celei de chirurgie, dar şi peste un milion de euro la spitalele din judeţ.
În domeniul social s-a finalizat investiţia de 1,4 milioane de euro de la Spitalul neuropsihici Sasca şi s-a realizat primul parteneriat stat-biserică, la Rădăuţi, prin care 105 copii din centre de plasament din judeţ au fost transferaţi la Aşezământul Sf. Ierarh Leontie administrat de Mănăstirea Bogdana.
Totodată, s-au făcut investiţii de 14 milioane de euro în refacerea infrastructurii distruse de inundaţii, la poduri, diguri, drumuri şi căi ferate.
Flutur a precizat că, în 2011, de la bugetul judeţean, s-au alocat fonduri pentru modernizarea a 150 de kilometri de drumuri judeţene, iar alte drumuri de interes judeţean au fost modernizate prin proiecte cu finanţare europeană.
Potrivit lui Flutur, din 2008 şi până în prezent, în judeţul Suceava au fost modernizaţi 700 de kilometri de drumuri naţionale, judeţene şi comunale.
Tot în 2011, a demarat investiţia de 760 de milioane de euro a grupului francez Filasa, prin care se vor construi 170 de turbine eoliene, în opt localităţi din judeţ, cu o putere instalată de 500 de Mw.
Flutur şi-a exprimat speranţa ca anul 2012 să fie cel puţin la fel de bun ca 2011, subliniind că mediul rural ar putea cunoaşte o dezvoltare fără precedent în acest an, având în vedere că 30 de localităţi din judeţ vor beneficia de programe prin Fondul Naţional de Dezvoltare Rurală, cu proiecte de câte 1,5 milioane de euro.
Tot în 2012, cu fonduri europene şi prin programul guvernamental de anvelopare termică a blocurilor, în judeţ ar putea fi izolate termic între 7.000 şi 10.000 de apartamente.
Flutur le-a cerut primarilor de municipii şi oraşe să se mobilizeze şi să acceseze aceste fonduri, având în vedere că prin acest program vor putea fi refăcute faţadele multor blocuri, ceea ce va schimba ''peisajul trist, gri'' al acestora. AGERPRES/(A - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: 1,5 milioane de euro pentru modernizarea maternităţii Spitalului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că s-a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Maternităţii Suceava, investiţia de 1,5 milioane de euro urmând să fie finanţată cu fonduri de la Banca Mondială.
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...
Cluj: Investiţii de 1,5 milioane de lei pentru modernizarea Institutului Inimii Lucrările de modernizare a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului Inimii - unitate aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii -, au fost susţinute de Consiliul local, valoarea lor ridicându-se la 1,5 milioane de lei, un sprijin substanţial fiind acordat de Municipalitate şi pentru achiziţia...
Prelevări de organe la Spitalul Judeţean Suceava, de la 1 iulie La Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava se vor putea efectua, de la 1 iulie, prelevări de organe, a declarat miercuri directorul medical, Tiberius Brădăţan.
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...
Caraş-Severin:Investiţii de 675 mii lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, din fonduri alocate de CJ la rectificarea bugetară Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa continuă, până la sfârşitul anului, investiţiile în achiziţia de aparatură pentru secţia de Terapie Intensivă şi reabilitatea instalaţiei de apă la Staţionarul I, în acest sens fiindu-i alocată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin suma de 675 de mii de lei, la...