Cele mai citite
 


MS: Numărul infecţiilor respiratorii acute în uşoară creştere
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Infecţiile respiratorii acute au afectat, în ultima săptămână a anului 2011, 53.606 persoane, cu 1,2% mai multe decât cele înregistrate în săptămâna precedentă, relevă raportul transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii (MS).
Potrivit unui comunicat de presă al MS transmis, joi, AGERPRES, din cele 53.606 persoane, peste 11.429 au fost înregistrate cu pneumonii, iar 42.141 cu viroze respiratorii. Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (36 faţă de 35).
Până la 3 ianuarie 2012, pe teritoriul României au fost confirmate de laborator şapte cazuri de gripa sezonieră (AH3N2).
Ministerul Sănătăţii derulează şi anul acesta campania de vaccinare gratuită antigripală, în cadrul căreia au fost vaccinate antigripal 479.589 persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Pentru evitarea îmbolnăvirilor, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă, să nu neglijeze regulile de igienă personală şi respecte un regim de viaţă sănătos. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infecţiile respiratorii acute, în creştere Numărul infecţiilor respiratorii acute este în creştere, fiind cu 8,2% mai mare faţă de săptămâna trecută, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: Infecţiile respiratorii acute sunt în scădere Bucureşti, 5 ian/Agerpres/ - Numărul total al infecţiilor respiratorii acute este în scădere, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat de presă.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Numărul infecţiilor respiratorii acute a mai scăzut Numărul infecţiilor respiratorii acute a mai scăzut săptămâna aceasta comparativ cu săptămâna trecută, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.