Cele mai citite
 


Numărul de gemeni s-a dublat în SUA în ultimii 30 de ani
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Naşterile gemelare au devenit un fenomen mult mai des întâlnit în SUA în ultimele trei decenii: numărul acestora a crescut de peste două ori, dezvăluie datele publicate de National Center for Health Statistics. Potrivit centrului de stat, în 2009, la fiecare 30 de naşteri din SUA una era gemelară, informează RIA Novosti.
Cazurile de naşteri gemelare s-au dublat din 1980 până în 2009, crescând de la 68.300 la peste 137.000 anual, se precizează în raport.

Potrivit experţilor, cauza unor asemenea schimbări o constituie faptul că femeile din SUA au început să nască la o vârstă mai târzie, ceea ce creşte probabilitatea unei sarcini gemelare. De asemenea, multe dintre femei se supun unor tratamente de fertilizare, fapt care sporeşte de asemenea şansele de a naşte gemeni.

În raport se mai menţionează că astfel de tendinţe s-au putut remarca în Europa în anii 1980-1990.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Doi gemeni s-au născut la interval de 38 de zile Doi gemeni s-au născut prematur în Statele Unite la interval de 38 de zile şi sunt teferi momentan graţie asistenţei acordate de medici.
Rata obezităţii adulţilor din SUA este 'intolerabil de ridicată' (raport) Rata obezităţii în rândul adulţilor a continuat să crească în 2013 în şase state din SUA şi a rămas constantă în restul teritoriului, relevă raportul anual publicat joi de Trust for America's Health şi Robert Wood Johnson Foundation, informează AFP şi Reuters.
Munca de birou: este absolut necesară alternarea poziţiilor şezând şi stat în picioare În urmă cu trei secole, Thomas Jefferson, unul dintre 'părinţii fondatori' ai SUA, lucra la biroul său stând în picioare. Potrivit France Presse, moda este pe cale să revină în SUA, unde din ce în ce mai mulţi experţi îşi exprimă îngrijorarea: să stai aşezat toată ziua în faţa biroului afectează grav...
Secretarul de stat al SUA cere comunităţii internaţionale mai multe eforturi în lupta împotriva epidemiei de Ebola Comunitatea internaţională trebuie să facă mai multe eforturi în lupta împotriva epidemiei de Ebola, a afirmat miercuri, în cursul unei conferinţe de presă la Departamentul de Stat, secretarul de stat american John Kerry, relatează AFP.
SUA: contraceptivele gratuite contribuie la scăderea numărului de avorturi /studiu/ Furnizarea de contraceptive gratuite tinerelor care riscă să aibă sarcini nedorite a permis reducerea într-o manieră drastică a numărului de avorturi şi a cazurilor de sarcină la adolescente, potrivit unui studiu efectuat în statul Missouri (centrul SUA) şi dat publicităţii joi, informează AFP.
Un raport american cere întărirea reglementărilor în vederea combaterii medicamentelor falsificate Lupta împotriva fenomenului crescând pe care îl reprezintă falsificarea medicamentelor impune înăsprirea reglementărilor în ce priveşte distribuţia farmaceutică în SUA şi o cooperare sporită pe plan internaţional, conchide un raport al Institutului american pentru medicină /IOM/, făcut public miercuri...