Cele mai citite
 


Mureş: Nou născut operat în incubator
miercuri, 16 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş, Klara Brânzaniuc, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, efectuarea unei intervenţii chirurgicale cardiace la un nou născut în incubatorul bebeluşului.
Klara Brânzaniuc a făcut anunţul noii intervenţii medicale tocmai în conferinţa de presă în care se anunţa un nou succes în premieră a medicilor de la IBCvT, denumită abord chirurgical mini-invaziv 'Revascularizarea miocardică prin tehnici moderne - minitoracotomie pe cord bătând', de care a beneficiat un pacient în vârstă de 65 de ani.

'Faptul că în acest centru funcţionează şi o secţie de chirurgie generală cu performanţe în ceea ce priveşte chirurgia endoscopică, performanţa chirurgiei cardiace şi colaborările interdisciplinare pe care le-am dezvoltat în această idee au determinat noi performanţe. O nouă premieră care are loc într-un mic incubator, deoarece nou născutul nu permite să fie operat în afara acestuia se practică o intervenţie chirurgicală laborioasă pentru corectarea unei malformaţii', a spus şefa IBCvT.

Brânzaniuc a arătat că, dacă în urmă cu un an, institutul prezenta, în premieră naţională, intervenţia chirurgicală a unui nou născut de 960 de grame cu malformaţie cardiacă congenitală efectuată nu în blocul operator, ci chiar în incubatorul bebeluşului, marţi, echipa chirurgicală pediatrică a IBCvT Târgu Mureş efectuează o nouă intervenţie de acest gen.

'Pacientul din Cristuru Secuiesc, născut acum două săptămâni prematur, la 33 de săptămâni, a fost transportat de urgenţă la Secţia Clinică de Neonatologie - UGON nivel III a SCJU Mureş, fiind diagnosticat cu 'canal arterial persistent', afecţiune care-i periclitează supravieţuirea. Nou născutul cântăreşte 1.100 grame şi va fi supus astăzi procedurii chirurgicale de ligaturare a canalului arterial persistent, intervenţie ce se va desfăşura şi de această dată nu în sala de operaţie, ci chiar în incubatorul care-l găzduieşte, nefiind posibil transportul acestuia. Dificultatea intervenţiei constă în prematuritatea, greutatea mică a pacientului şi în spaţiul improvizat chirurgical, tocmai pentru a nu pune suplimentar în pericol viaţa micuţului', a subliniat # 1;efa IBCvT Târgu Mureş.

Şi această nouă intervenţie chirurgicală este efectuată de dr. Horaţiu Suciu, specialist în chirurgia cardiacă pediatrică, din cadrul IBCvT Târgu Mureş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nou născut cu arsuri grave, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator Un bebeluş născut în urmă cu trei zile la Maternitatea Bucur a fost adus, sâmbătă, la Spitalul Clinic de Copii ''Grigore Alexandrescu'', cu arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Nou născut fără abdomen Botoşani, 13 mai /Agerpres/ - O femeie de 29 de ani, din localitatea Podriga din judeţul Botoşani, a născut un copil fără abdomen. Naşterea a avut loc la Spitalul orăşenesc din Săveni, însă copilul, care cântărea 3.000 de grame, a fost transportat la Maternitatea din Botoşani, iar ulterior, la Clinica...
Alba: Secţia de Pediatrie a spitalului din Alba Iulia va dispune de un compartiment ATI Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba are în vedere înfiinţarea în cadrul Secţiei de Pediatrie a unui compartiment Anestezie Terapie Intensivă pentru nou-născuţi, în prezent fiind destinate doar cinci paturi pentru ATI.
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Constanţa: Secţie de pediatrie la spitalul Isis Prima secţie privată de pediatrie din Dobrogea a fost inaugurată joi, la spitalul Isis din municipiul Constanţa, în urma unei investiţii de 1 milion de euro.