Cele mai citite
 


Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a redus la jumătate costurile cu hrana pacienţilor
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Costurile cu hrana pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reduse la jumătate în luna ianuarie faţă de luna anterioară, după ce instituţia sanitară a renunţat la contractul cu o firmă privată ce asigura hrana şi a creat un bloc alimentar unde lucrează angajaţi ai spitalului care să prepare alimentele.
Managerul spitalului slătinean, Nicu Vladu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că, potrivit calculelor estimative dar şi experienţei din primele patru zile ale acestui an, se face o economie lunară de câte 200.000 lei la capitolul cheltuieli cu alimentele pentru pacienţi faţă de cheltuielile făcute cu acelaşi scop în 2011, când hrana bolnavilor a fost asigurată de o firmă privată.
"Alimentele pentru pacienţi sunt acum de bună calitate, preparate bine şi costurile sunt mult mai mici decât anul trecut, când serviciul de hrană era externalizat. Acum estimăm că vom avea costuri lunare de circa 200.000 lei cu alimentele pentru bolnavi în timp ce anul trecut costurile erau de circa 400.000 lunar" a spus Vladu. Acesta a menţionat că nu a fost posibilă renunţarea la serviciile oferite de firma care a asigurat hrana pentru pacienţi în 2011 deoarece contractul cu societatea respectivă, încheiat în 2003, expira la sfârşitul anului 2011.
Nicu Vladu a mai declarat că 2012 va fi un de schimbări majore pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, prioritate având diversificarea serviciilor oferite pacienţilor dar şi reorganizarea unor secţii, recompartimentarea încăperilor, investiţii în aparatură şi echipamente medicale, reabilitarea termică a clădirilor.
Potrivit managerului unităţii în perioada imediat următoare vor fi montate camere de luat vederi pe holurile spitalului şi un sistem de monitorizare a prezenţei angajaţilor. Vladu a mai spus că deşi anul trecut au existat zvonuri privind reduceri de personal, conducerea spitalului nu are în vedere concedieri, în condiţiile în care personalul medical este subdimensionat iar personalul administrativ are un volum mare de activităţi. AGERPRES/(AS, Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Spitalul Judeţean Slatina îşi crează bloc alimentar şi-şi externalizează spălătoria Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va renunţa la contractul de furnizare a hranei pentru pacienţi şi îşi va crea până la sfârşitul anului un bloc alimentar propriu în locul actualei spălătorii, serviciul de spălătorie urmând a fi externalizat.
Olt: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost reabilitat Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost reabilitat în totalitate şi până la sfârşitul anului viitor cele 26 de cabinete medicale din ambulatoriu vor fi complet echipate cu aparatură de ultimă generaţie.
Olt: Investiţiile la Spitalul judeţean de urgenţă, prioritare pentru Primăria Slatina Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina constituie o prioritate pentru administraţia locală, susţine city-managerul municipiului Slatina, Minel Prina, care anunţă şi începerea unui program comun de investiţii al Primăriei Slatina şi Consiliului Judeţean Olt pentru unitatea spitalicească...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea reduce valoarea contractelor cu furnizorii şi sporurile salariale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti are în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor printre care renunţarea la tichete de masă, reduceri de sporuri şi micşorarea contractelor cu furnizorii...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
Olt: Investiţii de aproximativ opt milioane de lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Finalizarea lucrărilor de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe (upu) şi reabilitarea secţiilor Pediatrie şi Neonatologie sunt cele mai importante investiţii ce se vor derula în acest an la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, potrivit managerului unităţii sanitare, Andrei Iordache.