Cele mai citite
 


Preşedintele CAS Sălaj se declară sceptic că sistemele private de sănătate vor gestiona medicina socială
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul noii legi a sănătăţii, postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, are câteva lipsuri majore în opinia preşedintelui Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, care crede că în actuala iniţiativa legislativă medicina socială "rămâne cumva în coadă de peşte".
"Noul proiect al legii care este postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii are câteva lipsuri, dintre care cea mai mare nu este desfiinţarea caselor de sănătate. Este pus în dezbatere publică, însă nu înseamnă că acest proiect rămâne în forma în care va fi în urma dezbaterii publice sau în urma amendamentelor depuse. El va intra în Parlament, din câte ştiu eu. Se intenţionează depunerea lui la Parlament, va fi discutat în comisii şi în urma acestor discuţii va căpăta o formă definitivă. Oricum, pentru punerea în aplicare este nevoie de destul de mult timp", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Claudiu Bârsan.
Preşedintele CAS Sălaj s-a declarat sceptic în ceea ce priveşte modul în care eventualele sisteme private de sănătate vor gestiona problema medicinei sociale.
"E destul de greu să iei dintr-un sistem o verigă cum ar fi Casa de Sănătate şi să compensezi după aceea toate lipsurile care apar. Şi eu cred că în sensul ăsta ar trebui să se mai discute, adică din punctul meu de vedere este vorba de medicina socială, care rămâne cumva în coadă de peşte, pentru că dacă tot sistemul se transformă sau se privatizează, vă daţi seama că nu ştiu cine mai face medicină pentru cei care nu cotizează atât de mult la sistem, cei care sunt predispuşi mai mult la boli, sau cei care nu plătesc deloc", a afirmat Bârsan.
Şeful CAS Sălaj este însă optimist că în urma discuţiilor se va găsi o formulă corectă, pentru că "interesul e să se asigure servicii publice de calitate tuturor celor care cotizează". AGERPRES/(A-Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: CAS face publică repartizarea paturilor ce urmează să fie reduse în judeţul Sălaj Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) au făcut publică, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu managerii spitalelor din judeţ, repartizarea celor 130 de paturi care urmează să fie reduse la nivelul judeţului Sălaj.
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...
Preşedintele CAS Sălaj speră că toţi medicii de familie vor semna contractul-cadru Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, are convingerea că toţi medicii de familie din judeţ vor semna în cele din urmă noile contracte-cadru cu instituţia pe care o reprezintă, chiar dacă, până în prezent, doar circa 30 din cei 117 medici şi-au manifestat în scris această...
Sălaj: Servicii medicale şi medicamente de 157 de milioane de lei în 2011 Peste 157 de milioane de lei a decontat Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru servicii medicale şi medicamente în 2011, potrivit precizărilor făcut joi, într-o conferinţă de presă, de preşedintele instituţiei, Claudiu Bârsan.
Sălaj: Directorul Casei de Asigurări de Sănătate a fost demis Directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, a fost demis din funcţie printr-un ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, eliberarea din funcţie fiind valabilă pentru toţi şefii caselor de sănătate din ţară.
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...