Cele mai citite
 


Primii pacienţi libieni vor sosi în România
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un transport aerian cu 37 pacienţi din Libia, însoţitorii acestora şi medici libieni va ateriza joi seara pe Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'', Otopeni, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, transmis joi AGERPRES.
În funcţie de evaluarea şi triajul pacienţilor, care s-a efectuat la Tripoli, aceştia vor fi îndrumaţi pentru tratament în mai multe unităţi sanitare din Bucureşti.
O echipă mixtă a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Afacerilor Externe (compusă dintr-un reprezentat MAE şi cinci medici români) s-a deplasat, în perioada 26-29 decembrie 2011, la Tripoli, pentru a stabili, cu sprijinul Ambasadei României, termenii acordării de ajutor umanitar Libiei. Delegaţia a fost condusă de subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Echipa medicală a examinat la Tripoli aproape 100 de pacienţi libieni răniţi în urma conflictului dintre grupările revoluţionare şi forţele loiale regimului Gadhafi. În urma evaluărilor şi triajului medical 42 de răniţi din diverse oraşe libiene vor fi preluaţi şi trataţi în spitale din România. Aceştia vor ajunge în România în prima jumătate a lunii ianuarie 2012, transportul acestora fiind asigurat de partea libiană, se mai arată în comunicatul de presă. AGERPRES/(AS-Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Răniţii din Libia vor fi distribuiţi în patru spitale din Capitală, în funcţie de patologie Pacienţii libieni care vor sosi în această seară în România vor fi distribuiţi în patru spitale bucureştene - Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de copii Grigore Alexandrescu şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni - în funcţie de patologie, a declarat...
Primii pacienţi libieni au sosit în România Un transport aerian cu 37 pacienţi din Libia, însoţitorii acestora şi medici libieni au aterizat joi seara pe Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'', Otopeni, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, transmis joi AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii: România acordă asistenţă umanitară Libiei O echipă mixtă a Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Externe, compusă dintr-un reprezentat MAE şi cinci medici români, s-a deplasat la Tripoli pentru a stabili termenii în care România va acorda ajutor umanitar Libiei.
Raed Arafat: România are deja o experienţă în domeniul telemedicinei Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat luni că în domeniul telemedicinei România are deja o experienţă de aproape 9 ani, având în vedere faptul că primele proiecte pilot au fost demarate în anul 2003 şi a menţionat că în prezent se testează al treilea nod de conexiune la...
Raed Arafat: 11 răniţi vor fi aduşi în ţară în această seară Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Budapesta că doar 11 dintre cei 18 răniţi în accidentul din Ungaria vor fi aduşi vineri seară în România cu avionul militar Spartan pus la dispoziţie de MApN.
Arafat: După ce se va stabili exact starea de sănătate a răniţilor din Ucraina, vom decide la ce spitale îi internăm Secretarul de stat în MAI, doctorul Raed Arafat, a declarat sâmbătă dimineaţă, la Baza 90 Transport Aerian, că numai după ce medicii smurd vor ajunge în Kiev şi vor stabili exact starea de sănătate a pacienţilor răniţi în urma violenţelor din Ucraina, se va decide exact la ce spitale vor fi internaţi...