Cele mai citite
 


Sălaj: Servicii medicale şi medicamente de 157 de milioane de lei în 2011
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 157 de milioane de lei a decontat Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru servicii medicale şi medicamente în 2011, potrivit precizărilor făcut joi, într-o conferinţă de presă, de preşedintele instituţiei, Claudiu Bârsan.
"Pentru materiale şi prestări de servicii cu caracter medical, deci asta înseamnă toţi banii decontaţi către furnizorii de servicii medicale, fie că este vorba de servicii, medicamente, medicamente pe programe naţionale, bugetul pe anul 2011 a fost de 157.174.780 de lei, din care, pe capitolele cele mai importante ar fi: medicamente cu şi fără contribuţie personală - 48.294.820 de lei, asistenţă medicală primară, aici incluzând şi centrele de permanenţă - 12.172.000 de lei şi spitale - 61.272.000 de lei", a declarat preşedintele CAS Sălaj.
Acesta a adăugat faptul că în anul recent încheiat media lunară decontată farmaciilor pentru medicamente gratuite şi compensate a fost de circa 3,8 milioane de lei şi că pentru anul 2012 se speră că ea va ajunge la patru milioane de lei, chiar dacă, până în prezent, la medicamente există buget numai până în luna iulie.
Referitor la bugetul total al CAS Sălaj pentru 2012, acesta este, fără eventualele rectificări care ar putea fi aprobate în cursul anului, de aproximativ 95 de milioane de lei.
Bârsan a subliniat însă că, în fiecare an, la medicamente bugetul a fost asigurat doar până la mijlocul anului, existând rectificări ulterioare şi, pe de altă parte, numărul de paturi va fi redus cu 130 în acest an. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj:Casa de Sănătate continuă eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate, deşi plafonul pentru acestea este depăşit Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu a cerut încă farmaciilor din judeţ sistarea eliberării de medicamente gratuite şi compensate, în aşteptarea unei rectificări bugetare, deşi fondurile anuale alocate judeţului Sălaj pentru decontarea reţetelor a fost epuizat.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Sălaj: Fără plafon pentru medicamentele compensate Plafonul financiar impus până în prezent de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj în eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite acordate de farmaciile din judeţ va fi anulat începând cu luna februarie, potrivit unei decizii luate de reprezentanţii CAS, după o consultare cu farmaciştii.
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...