Cele mai citite
 


Situaţia românilor din Austria, în atenţia deputatului William Brînză
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză, a dezbătut situaţia românilor din Austria în cadrul unei întâlniri avute la sediul Ambasadei României la Viena, cu şeful secţiei consulare, Gabriela Folfa, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.
La întâlnire au fost abordate mai multe teme care îi privesc direct pe conaţionalii stabiliţi în Austria, de la cooperarea în domeniul educaţiei şi identificarea soluţiilor necesare implementării Cursului de Limbă Cultură şi Civilizaţie Românească, până la situaţia imaginii românilor şi a României în Austria. Aceasta este afectată, conform diplomaţilor români, mai ales în perioadele electorale, de fenomenul cerşetoriei, practicat în cea mai mare parte de cetăţeni români.
Pentru diminuarea fărădelegilor comise de români William Brînză a iniţiat stabilirea unui prim dialog cu primarii oraşelor Viena şi Gratz, oraşe aflate în topul infracţiunilor, solicitând organizarea unei întâlniri între membrii Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate şi autorităţile locale austriece (primari şi reprezentanţii poliţiei) în vederea concretizării unor acţiuni comune de combatere a fenomenelor infracţionale comise de cetăţenii români.
Potrivit comunicatului, în cursul primelor 9 luni ale anului 2011, românii au comis în Austria 7073 de infracţiuni, faţă de 6385 înregistrate în cursul aceleaşi perioade ale anului 2010. În top se află infracţiunile comise de românii fără ocupaţie, care în primele 9 luni ale anului 2011 au comis 2056 de infracţiuni, fiind urmaţi de turişti care, în aceeaşi perioadă, au comis 1120 de infracţiuni, cu 9,3 % mai multe decât în primele 9 luni ale anului 2010.
Statisticile austriece arată că numărul românilor stabiliţi în această ţară este de 68000 (49.282 cu domiciliul stabil în Austria şi 14.594 de rezidenţi ), reprezentând a şasea mare grupă ca populaţie după cei din Germania, Serbia şi Muntenegru, Kosovo, Turcia, Bosnia-Herţegovina şi Croaţia, se mai arată în comunicatul de presă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Specialişti de renume internaţional participă la Congresul cu tema 'Controverse în neurochirurgie' Renumiţi specialişti în neurologie şi neurochirurgie din ţară şi din străinătate, precum şi tineri medici rezidenţi din spitale din România participă, începând de joi, timp de două zile, la Cluj-Napoca, la Congresul cu tema "Controverse în neurochirurgie".
Suceava: CJAS a plătit în primele 9 luni 4,5 milioane lei pentru servicii medicale în străinătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a eliberat în primele nouă luni ale acestui an 23 de formulare E112 prin care pacienţii pot efectua tratamente în străinătate, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt a instituţiei, Anda Sălăgean.
Cardiologi din ţară şi străinătate, reuniţi la o conferinţă la Sibiu Mai mulţi medici cardiologi de la noi din ţară, din Austria şi din Germania, participă, de vineri până marţi, la o conferinţă organizată de "Casa Inimii" din Sibiu, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.
Buşoi: Dacă România nu plăteşte datoriile, există riscul ca pacienţii români să fie refuzaţi în străinătate Candidatul PNL la Parlamentul European, Cristian Buşoi, fostul preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că dacă România nu îşi va plăti datoriile pentru serviciile medicale trasfrontaliere, există riscul ca pacienţii români...
Cluj: Masterclass Neurochirurgical pentru studenţi şi rezidenţi, ce va reuni specialişti de talie mondială Neurochirurgi din ţară şi străinătate se reunesc la Cluj, în perioada 18-20 februarie, într-un masterclass dedicat studenţilor medicinişti şi rezidenţilor.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.