Cele mai citite
 


Un bărbat din Vietnam, operat de o tumoare de 90 de kg
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un vietnamez cu o tumoare de 90 de kilograme a fost supus joi unei intervenţii chirugicale realizate de un profesor american la un spital franco-vietnamez din oraşul Ho Chi Minh situat în sudul ţării, a anunţat unitatea medicală, relatează AFP.
Operaţia, efectuată de profesorul McKay McKinnon cu ajutorul a opt medici şi asistenţi vietnamezi, ar urma să dureze între 8 şi 10 ore, a precizat comunicatul spitalului.

"Este vorba de o intervenţie chirurgicală dificilă, care presupune riscuri importante, inclusiv pierderea vieţii. Şansele de reuşită nu sunt decât de circa 50%", a estimat directorul spitalului, doctorul Gérard Desvignes.

Tumoarea lui Nguyen Duy Hai, 31 de ani, originar din provincia Lam Dong din centrul ţării, s-a dezvoltat de când acesta avea patru ani, acaparându-i efectiv piciorul drept.

În ciuda unei prime operaţii efectuate în urmă cu 14 ani, tumoarea, deşi benignă, nu s-a oprit din creştere, ajungând la diametru de un metru şi depăşind 90 de kilograme, împiedicând complet deplasarea bărbatului.

Operaţia costă 12.000 de dolari, dar va fi acoperită integral din sprijin local, conform spitalului.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Cluj: Intervenţie chirurgicală transmisă în premieră mondială, în direct, în sistem 3D O echipă de medici români şi italieni a realizat, vineri, în premieră mondială, la Spitalul Municipal Clujana, o operaţie care a fost transmisă în direct, în sistem 3D. Astfel, o grupă de 30 de medici rezidenţi şi de studenţi au putut viziona, în timp real, ceea ce în mod normal nu vede decât chirurgul...
Cluj: Intervenţie chirurgicală a profesorului german Jens Rassweiler, transmisă în direct la un simpozion internaţional Prestigiosul profesor universitar dr. Jens Rassweiler de la Universitatea din Heidelberg, preşedinte al Societăţii Europene de Uro-Tehnologie (ESUT), va efectua vineri la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca o intervenţie chirurgicală laparoscopică unui pacient cu tumoare renală, care va fi transmisă...
Dolj: La Spitalul Filiaşi s-a efectuat prima intervenţie chirurgicală laparoscopică, sub supravegherea prof.dr.Irinel Popescu La Spitalul Orăşenesc din Filiaşi s-a efectuat, marţi, prima intervenţie chirurgicală laparoscopică, aceasta fiind supravegheată de prof.dr.Irinel Popescu, care a acordat sprijin în dotarea spitalului cu o trusă laparoscop provenită dintr-o donaţie din partea firmei Karl Storz.