Cele mai citite
 


UPDATE MS a început consultările pe tema proiectului privind organizarea sistemului sanitar
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a început, joi, seria de consultări şi discuţii pe tema proiectului de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar.
Primele discuţii au fost realizate cu reprezentanţii Academiei de Ştiinţe Medicale din România care au salutat iniţiativa ministerului şi au recunoscut că, pentru eficientizare, sistemul sanitar are nevoie de schimbări radicale, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, preşedintele CNAS, Lucian Duţă, şi Cristian Vlădescu, preşedintele Comisiei prezidenţiale şi directorul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar, au făcut o prezentare asupra modificărilor esenţiale pe care proiectul de act normativ le va aduce în sistemul sanitar.
Membrii Academiei prezenţi la întâlnire au prezentat propunerile şi observaţiile asupra proiectului şi au arătat disponibilitatea de a lucra împreună cu iniţiatorii noii legi la elaborarea legislaţiei secundare şi a normelor de aplicare.
În următoarea perioadă, Ministerul Sănătăţii va organiza mai multe întâlniri cu asociaţiile profesionale, asociaţiile civile, patronate şi sindicate pentru a explica noile prevederi legislative şi pentru a primi observaţiile şi propunerile din partea acestora.
Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România se află în dezbatere publică din data de 28 decembrie 2011, pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii - www.ms.ro. şi aduce schimbări majore în gestionarea banilor din sistem, în sectorul spitalicesc şi în clasificarea personalului în unităţile medicale.
Proiectul de act normativ propune o serie de modificări legislative semnificative pentru sistemul sanitar. Printre acestea, Ministerul Sănătăţii aminteşte interpunerea între CNAS şi furnizorii de servicii medicale a unei verigi suplimentare, reprezentate de casele de asigurări de sănătate private şi posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unităţi cu statut de fundaţie sau chiar de societate comercială.
De asemenea, proiectul de act normativ creează cadrul legislativ care dă posibilitatea autorităţilor locale de a angaja direct un medic, în zonele unde sunt dificultăţi la acordarea de asistenţă medicală. Acesta va fi sprijinit de o echipă multidisciplinară al cărei nucleu de bază va fi format din asistenţi comunitari şi mediatori sanitari.
Noul proiect legislativ mai prevede modificări în ceea ce priveşte utilizarea resurselor de medicamente, dar şi a calităţii serviciilor medicale în vederea eficientizării acestor domenii. În acest sens se propune crearea unei agenţii pentru informaţii şi calitate în sănătate (ANCIS), ca o structură în coordonarea MS.
La elaborarea documentului au participat profesionişti din sistemul sanitar, reprezentanţi ai Comisiei prezidenţiale în domeniu, ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate etc. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asiguratorii îi vor prezenta pe 19 ianuarie ministrului Sănătăţii propunerile privind legea-cadru Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) îi va prezenta ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, propunerile de modificare a legii de organizare a sistemului sanitar pe 19 ianuarie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Constantin Năstase, manager de relaţii publice...
Proiectul de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate, în dezbatere publică Proiectul de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România se află în dezbatere publică, de miercuri, pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, la secţiunea transparenţă decizională, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Proiectul noii legi a sănătăţii va fi postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii în câteva zile Ministrul sănătăţii, dr. Ritli Ladislau, a anunţat joi, în conferinţă de presă, că proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România va fi publicat pentru dezbatere publică pe pagina de web a ministerului în câteva zile.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.