Cele mai citite
 


Aproximativ 200 de milioane de consumatori de droguri ilegale în lume
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 200 de milioane de persoane din înteaga lume folosesc droguri ilegale, cu alte cuvinte o persoană din 20 cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani, potrivit unei estimări publicate vineri de revista medicală The Lancet, relatează AFP.
Acest studiu australian apreciază că, în anul 2009, numărul consumatorilor de droguri ilegale a fost între 149 şi 271 de milioane.
Cercetarea a estimat între 125 şi 203 milioane numărul consumatorilor de marijuana, între 14 şi 56 de milioane pe cel al consumatorilor de amfetamine, între 14 şi 21 de milioane numărul consumatorilor de cocaină şi între 12 ş21 de milioane pe cel al consumatorilor de opiacee şi opioide (opiu, morfină, heroină, codeină).
Autorii studiului subliniază că dintre toate marijuana este drogul care cauzează cele mai puţine decese (nu există riscul supradozei sau al infecţiilor transmisibile prin sânge), chiar dacă poate provoca moartea accidentală. "Principalele efecte nefaste ale canabisului sunt dependenţa şi, probabil, tulburările psihotice ori alte tulburări mintale", afirmă oamenii de ştiinţă.
Ultimele date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că, în 2004, circa 250.000 de decese au fost imputabile folosirii drogurilor ilegale, faţă de 2,25 milioane pentru alcool şi 5,1 milioane pentru tutun.
Ecstasy, LSD şi utilizarea abuzivă a medicamentelor şi steroizilor anabolizanţi nu au fost incluse în studiu.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Circa 200 millioane de consumatori de droguri ilegale în lume (studiu) În lume există circa 200 de milioane de consumatori de droguri ilegale, adică un locuitor din 20 cu vârsta între 15 şi 64 de ani, potrivit estimării un studiu australian, ce va apărea vineri în revista medicală The Lancet, transmite AFP.
Studiu ANA: Heroina - cel mai consumat drog, fiind administrată în mare măsură în amestecuri Heroina este declarată drept cel mai consumat drog (95%), ea fiind administrată în cea mai mare măsură în amestecuri cu alte substanţe (cele mai populare fiind combinaţiile de heroină cu metadonă, cu noi substanţe psihoactive - NSP şi cu cocaină) - relevă un nou studiu realizat de specialiştii Agenţiei...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Un consum semnificativ de etnobotanice se înregistrează la copiii de până în 15 ani (studiu) Un studiu privind consumul de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP) comercializate sub denumirea de ''droguri legale'' sau ''etnobotanice'' arată că vârsta consumatorilor diferă foarte mult, între 11 şi 40 de ani, însă se observă un consum semnificativ în rândul copiilor cu vârste de până la...
Creşte numărul consumatorilor de droguri în lume Circa 200 de milioane de persoane utilizează în droguri ilegale în lume, adică o persoană din 20 între 15 şi 64 de ani, potrivit unei estimări publicate vineri în revista medicală The Lancet.
Simpozion academic despre consumul şi dependenţa de droguri Profesori universitari, academicieni, directori ai mai multor institute dezbat, miercuri, la Academia Română, în cadrul unui simpozion, aspecte antropologice, juridice şi medico-sociale privind consumul şi dependenţa de droguri.