Cele mai citite
 


Brăila: Schimb de imobile, pentru a păstra clădirea în care funcţionează Spitalul TBC
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Brăila va oferi la schimb Institutului Religios al Bisericii Catolice, proprietarul clădirii în care funcţionează Spitalul TBC şi care a fost revendicată în instanţă, mai multe variante de imobile, pentru a păstra actualul imobil în care îşi desfăşoară activitatea instituţia spitalicească.
'Avem o problemă cu Spitalul de Pneumoftiziologie, în care nu putem investi. Nu putem investi într-o clădire care nu este proprietatea CJ. Poate reuşim anul acesta să facem schimb cu nişte propuneri imobiliare, pe care le are proprietarul, ca să rămânem cu clădirea. Abia atunci putem băga bani în ea', a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Institutul Religios al Bisericii Catolice a câştigat în instanţă, în 2007, dreptul de proprietate asupra acestei clădiri, care a funcţionat multă vreme sub denumirea de Pensionat de Fete 'Sfânta Maria', dar CJ a depus o contestaţie la decizia emisă de Comisia de Specialitate a Retrocedării Bunurilor, care a fost admisă de instanţă.
Sora Angela, membră a Congregaţiei Jezus filiala Brăila, declara anul trecut că primele demersuri pentru revendicarea imobilului au fost făcute încă din 1990, iar prima notificare oficială către Primăria Brăila s-a făcut în anul 2001.
'Cazul nostru este analizat de Comisia de Specialitate Retrocedări a Bunurilor Institutului Religios - Biserica Romano- Catolică. Superiorii de la centru mi-au spus foarte clar că nu se doreşte ca imobilul să fie luat abuziv, vrem ca toate lucrurile să decurgă şi să se rezolve pe cale paşnică', a spus sora Angela.
Clădirea disputată de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean Brăila este una de patrimoniu, construită în 1897 şi este situată în Centrul Istoric al oraşului. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC, disputată în instanţă Brăila, 3 mar /Agerpres/ - Clădirea în care funcţionează Spital TBC din Brăila este una de patrimoniu, situată în Centrul Istoric al oraşului şi construită în 1897, care este disputată în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, care vrea să o păstreze...
Brăila: Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC, disputată în instanţă de peste zece ani Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC din Brăila este disputată de peste zece ani în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, care vrea să o păstreze ca imobil cu destinaţie de spital.
Brăila: CJ va cumpăra clădirea Spitalului TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va cumpăra de la proprietari clădirea în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro, potrivit evaluării experţilor, a declarat joi, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.
Brăila: Spitalul TBC funcţionează într-o clădire revendicată de Biserica Catolică Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila funcţionează într-o clădire de patrimoniu, aflată în Centrul Istoric al oraşului, construită în 1897, care este revendicată de Institutul Religios al Bisericii Catolice.
Brăila: Consiliul Judeţean trebuie să construiască o nouă clădire pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Consiliul Judeţean Brăila este obligat să construiască o nouă clădire pentru spitalul de Pneumoftiziologie, deoarece imobilul în care funcţionează spitalul tbc a fost revendicat şi câştigat în instanţă de Institutului Religios al Bisericii Catolice 'Ordinul Sfânta Maria'.
Preşedintele CJ Brăila: Dacă nu ne înţelegem la preţ pentru cumpărarea clădirii TBC, mutăm spitalul Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va reuşi cumpărarea clădirii în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, estimată la 880.000 de euro, atunci se va recurge la varianta mutării spitalului în afara oraşului...