Cele mai citite
 


China: 33% din maşinile noi din Shanghai au substanţe cancerigene (studiu)
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Una din trei maşini noi din Shanghai prezintă niveluri periculoase de substanţe chimice cancerigene, mai ales în ceea ce priveşte dotările interioare, potrivit unui studiu efectuat de Asociaţia pentru protecţia mediului din acest oraş din estul Chinei, publicat vineri în Shanghai Daily.
Potrivit studiului, 98 dintre cele 142 de vehicule analizate conţineau niveluri toxice ale cel puţin uneia dintre substanţele avute în vedere: benzen, metilbenzen, dimetilbenzen, formaldehidă şi alte două din categoria compuşilor organici volatili, adaugă EFE, care preia ştirea.

Aceşti compuşi, substanţe chimice organice care conţin carbon, erau prezenţi în cantităţi ce depăşeau standardele de siguranţă chineze privind calitatea aerului în cazul a 90 dintre cele 142 de maşini supuse studiului, 34 aveau niveluri periculoase de formaldehídă, iar 13 de dimetilbenzen.

Expunerea pe termen lung la oricare dintre aceste substanţe poate provoca iritaţii şi boli ale pielii, probleme ale sistemului nervos şi ale organelor vitale, sau cancer.

Volatilitatea lor creşte cu înaltele temperaturi din Shanghai înregistrate practic timp de jumătate de an, fapt pentru care experţii locali recomandă ca, în primul an de la cumpărarea unei maşini noi, vehiculul să fie foarte bine ventilat, mai ales în lunile cu temperaturi ridicate.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aerul poluat, posibilă cauză a obezităţii în China (studiu) Obezitatea de care suferă o treime din populaţia Chinei ar putea fi provocată de nivelul crescut de poluare din această ţară, dacă se dovedesc valabile şi la oameni constatările unui studiu pe şobolani coordonat de specialişti de la Universitatea Duke din SUA, scrie ziarul spaniol ''ABC''.
Activitatea fizică după diagnosticul de cancer poate prelungi viaţa (studiu) Activitatea fizică poate prelungi viaţa persoanelor diagnosticate cu cancer, potrivit unei noi analize bazate pe mai mult de 70 de studii existente, publicate în revista British Journal of Sports Medicine, citată de Reuters Health.
Un studiu dezvăluie 'periculoasa' viaţă a miliardarilor chinezi Un studiu despre viaţa celor 72 de miliardari chinezi care au decedat în ultimii opt ani a dezvăluit că 17 dintre ei s-au sinucis, 15 au fost asasinaţi şi 14 au fost executaţi, fapt pentru care a fi bogat în China devine aproape o 'profesie cu risc înalt', a semnalat vineri ziarul Xin Wenhua, potrivit...
China: Guvernul recunoaşte existenţa 'satelor cancer' Ministerul chinez al Mediului a recunoscut existenţa 'satelor cancer', după mai mulţi ani de când circulă informaţiile privind un număr mai ridicat de cazuri de cancer decât media în unele zonele deosebit de poluate din ţară, transmite AFP.
Alimentele picante ar fi asociate cu o mai mare longevitate (studiu) Consumarea cu regularitate a alimentelor picante este asociată cu o mai mare longevitate şi cu un risc mai mic de cancer, boli coronariene şi respiratorii, potrivit unui studiu realizat în China publicat de revista britanică British Medical Journal (BMJ), informează AFP.
Avort selectiv: În China, India şi Coreea de Sud, o generaţie fără femei Peste 20 de ani, în multe zone din China şi India numărul bărbaţilor tineri îl va depăşi cu 10 până la 20 la sută pe cel al femeilor, dezechilibru social care va avea consecinţe asupra sănătăţii populaţiei, semnalează marţi cotidianul spaniol El Mundo.