Cele mai citite
 


Circa 200 millioane de consumatori de droguri ilegale în lume (studiu)
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În lume există circa 200 de milioane de consumatori de droguri ilegale, adică un locuitor din 20 cu vârsta între 15 şi 64 de ani, potrivit estimării un studiu australian, ce va apărea vineri în revista medicală The Lancet, transmite AFP.
Studiul a estimat între 149 şi 271 milioane numărul consumatorilor de droguri ilegale în 2009.

Dintre aceştia, între 125 şi 203 milioane consumă canabis, între 14 şi 56 milioane recurg la amfetamine, între 14 şi 21 milioane la cocaină, iar între 12 şi 21 milioane sunt consumatori de opiode /heroină şi morfină/.

Deşi canabisul cauzează în mod direct foarte puţine decese (prin supradoză sau infecţii transmisibile prin sânge), el poate provoca morţi accidentale. Principalele efecte nefaste ale canabisului sunt dependenţa şi, probabil, tulburările psihotice şi alte tulburări mintale, susţin autorii.

Cele mai recente date puse la dispoziţie de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ arată că, în 2004, consumul de droguri ilegale a fost responsabil de 250.000 de decese în lume, în timp ce alcoolul a provocat 2,25 milioane de victime, iar tutunul 5,1 milioane.

Studiul nu a inclus folosirea ecstasy şi a LSD, nici consumul abuziv de medicamente sau steroizi anabolizanţi.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproximativ 200 de milioane de consumatori de droguri ilegale în lume Aproximativ 200 de milioane de persoane din înteaga lume folosesc droguri ilegale, cu alte cuvinte o persoană din 20 cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani, potrivit unei estimări publicate vineri de revista medicală The Lancet, relatează AFP.
Creşte numărul consumatorilor de droguri în lume Circa 200 de milioane de persoane utilizează în droguri ilegale în lume, adică o persoană din 20 între 15 şi 64 de ani, potrivit unei estimări publicate vineri în revista medicală The Lancet.
Simpozion academic despre consumul şi dependenţa de droguri Profesori universitari, academicieni, directori ai mai multor institute dezbat, miercuri, la Academia Română, în cadrul unui simpozion, aspecte antropologice, juridice şi medico-sociale privind consumul şi dependenţa de droguri.
ANA: Elevii consumă tot mai multe etnobotanice, potrivit Raportului ESPAD 2011 Elevii consumă din ce în ce mai mult etnobotanice, arată
Canabisul este cel mai consumat drog în rândul studenţilor, potrivit unui studiu al ANA pe 2012 Canabisul este drogul cel mai consumat de studenţi, în proporţie de 20,9%, potrivit primului studiu de acest fel realizat în rândul studenţilor din opt centre universitare din România, în anul 2012, de către Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Raport elaborat de OEDT: Un sfert dintre adulţii europeni au consumat droguri ilegale Cel puţin 85 de milioane de adulţi europeni au consumat un drog ilegal într-un anumit moment din viaţa lor, ceea ce înseamnă un sfert din populaţia adultă a Europei, relevă Raportul european privind drogurile elaborat de Observatorul European de Droguri şi Toxicomanie (OEDT) şi lansat marţi.