Cele mai citite
 


Covasna: Herman Rosner (CCI) crede că staţiunea Covasna merită un "Măr de aur"
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna Herman Rosner consideră că staţiunea Covasna merită să primească în acest an premiul 'Mărul de aur', conferit de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET) drept recunoaştere a eforturilor de promovare şi creştere a valorii activităţii de turism.
Herman Rosner a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că staţiunea Covasna a avut în 2011 creşteri spectaculoase în ce priveşte numărul turiştilor şi ocuparea spaţiilor de cazare, iar potenţialul natural de care dispune o poate propulsa printre cele mai importante staţiuni balneare din Europa.
Referindu-se la factorii naturali care o individualizează, Herman Rosner a enumerat numeroasele izvoare de apă minerală, aerul ionizat şi mofetele (emanaţii naturale de bioxid de carbon rezultate ale activităţii postvulcanice, folosite cu succes în tratamentul bolilor cardiovasculare -n.r).
'Covasna este staţiunea din Europa cu cele mai multe mofete - are 14, iar efectul terapeutic al acestora este garantat şi de existenţa în această zonă a singurului spital de recuperare a bolnavilor cu afecţiuni cardiovasculare care are o tradiţie de 50 de ani (...) Covasna dispune de un microclimat de excepţie, în Valea Zânelor, lângă Spitalul de cardiologie, s-au măsurat la un moment dat 10.000 de ioni negativi în metrul cub de aer, în timp ce la Davos, celebra staţiune elveţiană, s-au înregistrat 8-9.000, iar la Bucureşti sunt în cel mai bun caz 1.200 (...) Deci staţiunea Covasna este, într-adevăr, o oază de sănătate', a conchis preşedintele CCI.
Premiile "Mărul de Aur" reprezintă pentru turism echivalentul 'Oscarului' în cinematografie. Primul "Măr de Aur" a fost câştigat de România în 1975 pentru mănăstirile din Moldova, iar în anul 2009 FIJET a decernat alte trei 'mere de aur' zonei ecoturistice Mărginimea Sibiului, Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi companiei aeriene Blue Air.
Potrivit preşedintelui CCI, anul turistic 2011 a fost unul foarte bun nu doar pentru staţiunea Covasna, ci pentru întregul judeţ, dovadă fiind datele statistice potrivit cărora sosirile în principalele structuri de primire turistică au crescut în primele nouă luni cu peste 88% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, înregistrându-se un număr de 68.145 de turişti. Prin comparaţie, la nivel naţional creşterea a fost de aproape 17%.
În ce priveşte numărul celor care au înnoptat în hoteluri şi pensiuni s-a înregistrat o creştere medie de peste 36% faţă de primele trei trimestre ale anului precedent.
Conducerea CCI Covasna şi-a exprimat convingerea că turismul, în general, şi cel balnear, în mod în special, reprezintă una dintre principalele alternative de dezvoltare durabilă a României. AGERPRES/(A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria staţiunii Covasna a obţinut un milion de lei din fonduri UE pentru promovarea turismului balnear Primăria Covasna a câştigat un milion de lei din fonduri europene pentru promovarea turismului balnear şi resurselor naturale ale staţiunii, proiectul având ca scop creşterea atractivităţii zonei şi, implicit, a numărului de turişti.
Turismul balnear din România înregistrează circa un milion de turişti anual, 10% fiind străini Turismul balnear din România înregistrează în prezent circa un milion de turişti anual, 10% dintre aceştia fiind străini, a declarat, luni, preşedintele organizaţiei patronale a turismului balnear din România, Nicu Rădulescu, după deschiderea conferinţei internaţionale privind turismul de sănătate.
Covasna: O sută de ani de la naşterea dr. Benedek Geza, primul director al Spitalului de Recuperare Cardiovasculară Primul director al Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna, dr. Benedek Geza (1916-2010), va fi omagiat marţi, în cadrul unor ceremonii publice, prilejuite de aniversarea a o sută de ani de la naştere.
CCI Covasna: Scăderea numărului biletelor de odihnă şi tratament va afecta turismul balnear Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna consideră că decizia Guvernului de a reduce numărul biletelor de odihnă şi tratament în staţiunile balneare este greşită, deoarece va avea un impact negativ atât asupra turismului, cât şi a sănătăţii oamenilor.
INTERVIU/Nicu Rădulescu(OPTBR):Turismul balnear a atras investiţii de 150 milioane de euro; avem o problemă cu migraţia personalului medical Valoarea investiţiilor în turismul balnear din ultimii ani depăşeşte 150 milioane de euro dar sectorul se confruntă cu problema migraţiei personalului medical specializat, atras de condiţii mai bune de plată în alte ţări, afirmă Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear...
Covasna: Sezonul balnear începe mai devreme cu o lună în staţiunea Covasna Sezonul balnear se redeschide mai repede cu o lună în staţiunea Covasna, printre primele hoteluri care au lansat oferte către turişti numărându-se hotelul 'Dacia', aflat în patrimoniul Casei Naţionale de Pensii.