Cele mai citite
 


Creşte numărul consumatorilor de droguri în lume
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 200 de milioane de persoane utilizează în droguri ilegale în lume, adică o persoană din 20 între 15 şi 64 de ani, potrivit unei estimări publicate vineri în revista medicală The Lancet.
Acest studiu australian a estimat că în 2009 numărul utilizatorilor de droguri ilegale era între 149 şi 271 milioane.

Potrivit documentului, citat de AFP, numărul consumatorilor de canabis ar fi între 125-203 milioane, cel al consumatorilor de amfetamină - între 14-56 milioane, 14-21 de milioane ar consuma cocaină şi 12-21 de milioane - opioide (heroină şi morfină).

Canabisul provoacă foarte puţine decese (nici prin supradoza, nici prin infecţii transmisibile prin sânge), chiar dacă se înregistrează uneori morţi accidentale, subliniază autorii studiului. 'Principalele efecte nefaste ale canabisului sunt însă dependenţa şi, probabil, tulburările psihotice sau alte tulburări mentale', afirmă ei.

Ultimele date disponibile ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) sugerează că 250.000 de decese ar fi fost imputabile în 2004 utilizării drogurilor ilicite, faţă de 2,25 milioane - alcoolul şi 5,1 milioane - tutunul.

Ecstasy, LSD şi utilizarea abuzivă de medicamente şi de steroizi anabolizanţi nu au fost incluse în studiu.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Circa 200 millioane de consumatori de droguri ilegale în lume (studiu) În lume există circa 200 de milioane de consumatori de droguri ilegale, adică un locuitor din 20 cu vârsta între 15 şi 64 de ani, potrivit estimării un studiu australian, ce va apărea vineri în revista medicală The Lancet, transmite AFP.
Raportul european privind drogurile: Consumul de heroină şi cocaină, în declin; sunt înlocuite de substanţele noi Consumul de heroină şi cocaină are tendinţe clare de declin, se arată în Raportul european privind drogurile 2014, realizat de către Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) şi lansat marţi de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Aproximativ 200 de milioane de consumatori de droguri ilegale în lume Aproximativ 200 de milioane de persoane din înteaga lume folosesc droguri ilegale, cu alte cuvinte o persoană din 20 cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani, potrivit unei estimări publicate vineri de revista medicală The Lancet, relatează AFP.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Studiu ANA: Heroina - cel mai consumat drog, fiind administrată în mare măsură în amestecuri Heroina este declarată drept cel mai consumat drog (95%), ea fiind administrată în cea mai mare măsură în amestecuri cu alte substanţe (cele mai populare fiind combinaţiile de heroină cu metadonă, cu noi substanţe psihoactive - NSP şi cu cocaină) - relevă un nou studiu realizat de specialiştii Agenţiei...
Raport elaborat de OEDT: Un sfert dintre adulţii europeni au consumat droguri ilegale Cel puţin 85 de milioane de adulţi europeni au consumat un drog ilegal într-un anumit moment din viaţa lor, ceea ce înseamnă un sfert din populaţia adultă a Europei, relevă Raportul european privind drogurile elaborat de Observatorul European de Droguri şi Toxicomanie (OEDT) şi lansat marţi.