Cele mai citite
 


DSP Braşov: În Maternitatea Braşov se exclude existenţa unui streptococ în mediul spitalicesc
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Braşov a precizat că în Maternitatea Braşov se exclude existenţa unui streptococ în mediul spitalicesc.
La această concluzie s-a ajuns după ce specialiştii DSP au finalizat analizele probelor recoltate din Maternitatea Braşov pe 26 decembrie 2011, după ce două femei care au născut aici pe 20 decembrie au ajuns după câteva zile la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cu peritonită.
"Rezultatul analizelor arată că în Maternitatea Braşov se exclude existenţa unui streptococ în mediul spitalicesc. Al doilea rezultat arată că, dacă mama ar fi fost infectată pe uter, ar fi trebuit ca şi nou-născutul să aibă infecţie cu streptococ ceea ce nu s-a întâmplat. Rezultatele arată că pacienta infestată cu streptococ nu a poluat mediul spitalicesc pentru că germenul nu a fost izolat la niciuna dintre probele recoltate", a declarat vineri pentru AGERPRES medicul primar epidemiolog al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Codruţa Nemeth.
Una dintre cele două paciente internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă în stare gravă în 26 decembrie a fost deconectată vineri de la aparate, respiră singură şi este conştientă, dar va mai rămâne câteva zile la Terapie Intensivă.
"Dacă evoluţia ei va fi bună în următoarele zile, va fi mutată de la Terapie Intensivă într-o altă secţie a spitalului", a precizat pentru AGERPRES directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Adrian Albotă.
Cea de a doua pacientă internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pe 24 decembrie, la patru zile după ce a născut, a fost externată pe 3 ianuarie. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov:Starea uneia dintre cele două femei internate imediat după ce au născut este în continuare gravă Una dintre cele două femei internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la câteva zile după ce au născut la Maternitatea din Braşov se află în continuare în stare gravă la Secţia ATI a spitalului, a declarat marţi pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă dr. Adrian...
Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, amendat de Direcţia de Sănătate Publică cu 12.100 de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov (SCJU) a fost amendat de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) cu suma de 12.100 de lei pentru neregulile constatate în urma controlului efectuat la unitatea medicală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Camelia...
Braşov: Doi dintre răniţii în explozia de la fabrica de pâine internaţi la ATI, în stare gravă, dar stabilă Starea celor doi răniţi în urma exploziei de săptămâna trecută de la o fabrică de pâine din Braşov, o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 46 de ani, internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, este gravă, a declarat pentru AGERPRES managerul spitalului, dr. Daniela...
Siamezele născute la Braşov ar putea fi operate marţi la Spitalul Marie Curie din Capitală Siamezele care s-au născut la Maternitatea din Braşov ar putea fi operate în cursul zilei de marţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Maria Sklodowska Curie" din Capitală, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr.Radu Spătaru, medic la spitalul bucureştean.
Braşov:Controale la Spitalul din Zărneşti după ce un nou-născut ar fi fost grav rănit imediat după naştere Direcţia de Sănătate Publică Braşov (DSP) s-a autosesizat şi a început un control la Spitalul orăşenesc Zărneşti, după ce un nou-născut ar fi fost rănit grav imediat după naştere, a precizat, pentru AGERPRES, directorul executiv adjunct al DSP, dr. Camelia Defta.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...