Cele mai citite
 


Fondatorul companiei care produce implanturile PIP denunţă nenumărate 'neadevăruri'
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondatorul societăţi franceze care produce implanturile mamare PIP, Jean-Claude Mas, a denunţat joi, într-un comunicat, existenţa unui 'număr impresionant de neadevăruri' în scandalul creat în jurul acestor proteze, relatează AFP.
Jean-Claude Mas, care este vizat în Franţa de două anchete judiciare pentru 'înşelăciune în formă agravată' şi 'răniri şi omucidere din culpă' şi a fost supus deja la două interogatorii, dar nu a fost încă inculpat, a subliniat în comunicat că îşi rezervă declaraţiile pentru justiţie.

El neagă ideea că s-ar ascunde şi îşi explică tăcerea în acest scandal cu ramificaţii mondiale în primul rând prin 'respectul şi pudoarea faţă de preocupările pacienţilor, iar în al doilea rând prin existenţa unei proceduri /judiciare/ în curs'.

'Numărul impresionant de neadevăruri, de nonsensuri, de aberaţii îl determină de asemenea pe dl Mas să se abţină de la comentarii', se mai arată în testul remis AFP de avocatul său.

Judecătoarea de instrucţie din Marsilia însărcinată cu acest dosar a vizitat miercuri fosta fabrică a societăţii de la Seyne-sur-Mer, în sudul Franţei, aminteşte France Presse.

'Ţinând cont de acest eveniment judiciar, dl Jean-Claude Mas înţelege să-şi rezerve declaraţiile autorităţilor judiciare, cu ocazia unei convocări neparvenite până în acest moment', se adaugă în comunicatul antreprenorului în vârstă de 72 de ani.

Agenţia franceză pentru siguranţa sanitară Afssaps a analizat proteze confiscate în cursul percheziţiei desfăşurate la fabrica PIP în martie 2010, constatând că a fost folosit un gel care nu era conform reglementărilor de securitate, cu potenţial iritant, dar nefiind genotoxic, adică lipsit de capacitatea de a altera ADN-ul celular, prezentând în schimb un risc ridicat de a determina fisurarea învelişului şi deci de scurgere a gelului.

În Franţa au fost semnalate 20 de cazuri de cancer la femei purtătoare de implanturi PIP, dar fără a se stabili o relaţie de cauzalitate între cancere şi protezele respectivele. Guvernul le-a recomandat totuşi purtătoarelor acestor proteze din Franţa să renunţe la ele.

În lume, câteva sute de mii de femei poartă astfel de implanturi, mai ales în America latină, Spania şi Marea Britanie.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
Fondatorul societăţii de implanturi mamare de tip PIP intenţiona să-şi reia activitatea în Costa Rica Fondatorul societăţii care producea implanturile mamare de tip PIP, Jean-Claude Mas, aflat în centrul unui scandal la nivel mondial după ce s-a descoperit că protezele erau umplute cu un silicon industrial impropriu utilizării medicale, a creat o companie în Costa Rica pentru a relua comercializarea...