Cele mai citite
 


Harghita: Datoriile la fondul de sănătate se apropie de 9 milioane de lei
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 6 ian /Agerpres/- Datoriile persoanelor fizice şi ale firmelor din Harghita la Fondul de Sănătate se apropie de nouă milioane de lei, iar responsabilii din sistem iau măsuri pentru reducerea acestora.
Directorul Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, Duda Tihamer, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că 1473 de persoane care desfăşoară activităţi independente au datorii totale de aproximativ 2 milioane de lei, la Fondul de Sănătate. La acestea se adaugă restanţe de 6,7 milioane de lei pe care o au firmele din judeţ, potrivit datelor furnizate de şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita, Kedves Imre.
Cei doi oficiali au precizat că pentru recuperarea datoriilor se recurge la mai multe metode, de la decizii de impunere, somaţii şi popriri, până la executări silite.
Totodată, în Harghita există 51.000 de persoane neasigurate medical, cum ar fi cele care nu au un loc de muncă şi nu primesc şomaj, care nu beneficiază de ajutor social sau care nu primesc pensie. Dintre acestea, doar 5905 au încheiat contract cu Casa, plătesc, lunar, contribuţia la Fondul de Sănătate şi sunt asigurate, restul beneficiind doar de un pachet minimal de servicii medicale.
Duda Tihamer a precizat că dacă se internează în spital, o persoană care beneficiază de pachetul minimal trebuie să plătească spitalizarea sau poate plăti la CJAS obligaţiile financiare pe ultimele şase luni, devenind, în acest fel, persoană asigurată. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Laboratoarele de analize din Topliţa, fără contract cu CJAS Cele două laboratoare de analize medicale din zona Topliţa nu au mai putut încheia contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, întrucât nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute de lege.
Harghita: Conform CJAS, 54.000 de persoane nu contribuie la fondul de sănătate şi nu există din punct de vedere economic Aproximativ 54.000 de persoane din Harghita nu contribuie la sistemul de asigurări de sănătate şi nu există din punct de vedere economic, a declarat, miercuri, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, Duda Tihamer, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Economic Consultativ...
Harghita: Creşte numărul dispozitivelor medicale decontate de CJAS Miercurea Ciuc, 3 iun/Agerpres/- Numărul dispozitivelor medicale decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita va creşte, în acest an, după ce programului i-a fost alocat un buget mai mare decât în 2012.
Harghita: Aproximativ 42.000 de persoane sunt neasigurate în judeţ Aproximativ 42.000 de persoane din Harghita sunt neasigurate instituţional la Fondul de sănătate şi nu beneficiază decât de pachetul minim de servicii medicale.
Harghita: Finanţările pentru spitale, la nivelul celor de anul trecut sau mai scăzute Finanţările acordate spitalelor din Harghita de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) se situează la nivelul celor de anul trecut sau sunt chiar mai scăzute, autorităţile sanitare şi locale căutând soluţii pentru suplimentarea bugetului.
Harghita: CJAS a primit fonduri pentru eliberarea de medicamente compensate şi pentru programele naţionale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita a primit fonduri suficiente pentru eliberarea de medicamente compensate pentru următoarele două luni şi pentru terapia bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate.