Cele mai citite
 


MS: Calendarul consultărilor pentru proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) va afişa, vineri, pe pagina de web a instituţiei, www.ms.ro, calendarul de consultări al proiectului de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis vineri AGERPRES, până la jumătatea lunii februarie reprezentanţii instituţiei şi iniţiatorii proiectului vor organiza o serie de consultări pe tema noii legislaţii din sistemul sanitar.
Instituţiile aşteptate la consultări sunt Academia de Ştiinţe Medicale din România, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, Asociaţia spitalelor, Confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional, Confederaţii patronale reprezentative la nivel naţional, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare si Reasigurare din Romania - UNSAR, Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţii reprezentative ale pacienţilor, Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR), AMCHAM România, Organizaţii reprezentative ale societăţii civile (Asociaţia Academia de Advocacy) Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, Asociaţia Comunelor din România şi Grupurile de specialitate ale Parlamentului României.
Fiecărei instituţii îi sunt rezervate pentru consultări 5 zile, în intervalul 2 ianuarie -10 februarie. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Colegiul Medicilor solicită MS să stabilească un sistem legal şi corect de plată a gărzilor Colegiul Medicilor din România solicită Ministerului Sănătăţii să revină de urgenţă şi să stabilească un sistem de plată a gărzilor legal şi corect faţă de importanţa şi volumul suplimentar de muncă pe care îl implică, iar Avocatului Poporului să se autosesizeze în acest caz.
Coaliţie a profesionişitlor din sănătate în vederea demarării mişcărilor de protest Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti, Colegiul Farmaciştilor din România, Colegiul Psihologilor din România, Ordinul Asistenţilor, Sindicatul Sanitas, Camera Federativă a Medicilor din România au constituit joi coaliţia profesioniştilor din sănătate, a anunţat prof. dr. Vasile...
Medicii stomatologi solicită MS scoaterea din structura proprie a OTDM Colegiul Medicilor Dentişti din România (CMDR) solicită Ministerului Sănătăţii să scoată din structura proprie Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale (OTDM).
CMR: MS şi CNAS au creat un focar conflictual în sistemul sanitar Colegiul Medicilor din România (CMR) şi-a manifestat marţi indignarea faţă de faptul că Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar fi creat un 'focar conflictual' în sistemul românesc de sănătate, prin contractul-cadru privind asistenţa medicală în sistemul de asigurări...
UPDATE Întâlnire a specialiştilor din domeniul sănătăţii pe marginea proiectului noii legi Iniţiatorii proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar s-au întâlnit, joi, cu reprezentanţii medicilor, farmaciştilor şi cei ai medicilor dentişti pentru a dezbate principiile noii legi.