Cele mai citite
 


Primii pacienţi libieni au sosit în România
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un transport aerian cu 37 pacienţi din Libia, însoţitorii acestora şi medici libieni au aterizat joi seara pe Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'', Otopeni, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, transmis joi AGERPRES.
În funcţie de evaluarea şi triajul pacienţilor, care s-a efectuat la Tripoli, aceştia vor fi îndrumaţi pentru tratament în mai multe unităţi sanitare din Bucureşti.
Pacienţii libieni au fost distribuiţi în patru spitale bucureştene - Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de copii Grigore Alexandrescu şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni - în funcţie de patologie, a declarat joi pentru AGERPRES, subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
El a spus că pacienţii care urmează să sosească în România au fost examinaţi de specialişti români în Libia şi cazuistica acestora este cunoscută. Arafat a adăugat că din totalul pacienţilor care vor sosi în România un număr de patru sau cinci sunt copii.
O echipă mixtă a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Afacerilor Externe (compusă dintr-un reprezentat MAE şi cinci medici români) s-a deplasat, în perioada 26-29 decembrie 2011, la Tripoli, pentru a stabili, cu sprijinul Ambasadei României, termenii acordării de ajutor umanitar Libiei. Delegaţia a fost condusă de subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Echipa medicală a examinat la Tripoli aproape 100 de pacienţi libieni răniţi în urma conflictului dintre grupările revoluţionare şi forţele loiale regimului Gadhafi. În urma evaluărilor şi triajului medical 42 de răniţi din diverse oraşe libiene vor fi preluaţi şi trataţi în spitale din România. Aceştia vor ajunge în România în prima jumătate a lunii ianuarie 2012, transportul acestora fiind asigurat de partea libiană, se mai arată în comunicatul de presă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Răniţii din Libia vor fi distribuiţi în patru spitale din Capitală, în funcţie de patologie Pacienţii libieni care vor sosi în această seară în România vor fi distribuiţi în patru spitale bucureştene - Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de copii Grigore Alexandrescu şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni - în funcţie de patologie, a declarat...
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) La 14 martie 2016 a murit singurul rănit în incendiul din Colectiv care mai era internat la Spitalul Floreasca, informează televiziunile de ştiri. Potrivit medicilor, acesta a murit în urma unor complicaţii hemoragice. Bilanţul victimelor care au murit a ajuns la 64.
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) În cursul dimineţii zilei de 15 decembrie 2015, a murit, la Spitalul de Arşi, încă o victimă a incendiului care a avut loc în data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, bilanţul deceselor ridicându-se, astfel, la 62 de persoane.
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti precizează că are toate materialele şi medicamentele necesare răniţilor din Colectiv Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a precizat, duminică, că deţine toate materialele sanitare şi medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.
Dr. Andrei Georgescu - subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (fişă biografică) Dr. Andrei Georgescu este, din 2003, şeful departamentului Unitate Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Accidentul din Bulgaria: 9 persoane rămân în spital, potrivit datelor de luni dimineaţa Bucureşti, 22 sep /Agerpres / - Starea celor şase răniţi internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca în urma accidentului de duminică din Bulgaria este stabilă, iar, dintre cei 16 răniţi aduşi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unul este internat în spital, doi se află în Unitatea de Primiri...