Cele mai citite
 


Sălaj: Personal insuficient la Centrul de Transfuzie Sanguină Zalău
miercuri, 16 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Centrul de Transfuzie Sanguină din Zalău există în prezent un singur medic şi şapte asistenţi, deşi organigrama cuprinde trei posturi de medici specialişti şi 18 de asistenţi medicali, unitatea confruntându-se şi cu probleme legate de imobilul în care funcţionează şi care nu a mai fost renovat de 25 de ani.
'Potrivit organigramei, ar trebui să avem trei medici, dintre care doi la recoltare şi unul la laborator. Eu sunt singurul medic iar din cei 18 asistenţi care ar putea fi angajaţi avem doar şapte. Mai mult, stăm într-o clădire ce nu a mai fost renovată de 25 de ani şi al cărei subsol se inundă mai mereu' - a declarat marţi Angela Badea, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj.
Conform acesteia, deficitul de personal este cauzat de faptul că medicii români preferă să plece în alte ţări, unde chiar şi condiţiile din mediul rural sunt mai bune decât cele de la noi.
Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj, care asigură unităţi de sânge atât pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Sălaj, cât şi pentru spitalele din judeţele vecine, funcţionează într-o clădire aparţinând Consiliului Judeţean Sălaj şi este finanţat prin Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională.
În acest an, numărul donatorilor a fost de circa 3.500, în creştere faţă de anii precedenţi. În opinia Angelei Badea, acest lucru a fost determinat şi de criza financiară, donatorii fiind atraşi de bonurile valorice de 57 de lei care se acordă la fiecare donare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul de Transfuzii din Galaţi a trimis 200 de pungi cu sânge pentru răniţii din Muntenegru O ambulanţă cu 200 de pungi cu sânge, o cantitate totală de 80 litri, a plecat marţi după-amiază de la Centrul de Transfuzii din Galaţi către Spitalul Universitar din Bucureşti, acolo unde a ajuns o parte dintre răniţii accidentului rutier din Muntenegru.
Centrul de Transfuzii Bucureşti a fost dotat cu echipamente informatice şi a fost renovat parţial Centrul de Transfuzii Bucureşti a fost dotat cu echipamente informatice şi a fost renovat parţial.
Centrul de transfuzii de la I.C. Fundeni a fost redeschis, după 7 ani Centrul de Transfuzii din cadrul Institutului Clinic Fundeni a fost redeschis joi, după o perioadă de şapte ani, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, cu prilejul împlinirii a 55 de ani de funcţionare a instituţiei medicale.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...
Centre de transfuzii sanguine din ţară, renovate cu aproximativ 350.000 de euro Opt centre de transfuzii sanguine, care deservesc o treime din totalul donatorilor din ţară, au fost renovate cu o sumă totală de aproximativ 350.000 de euro, au anunţat, joi, iniţiatorii acestui proiect de amploare.
Olt: Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost redeschis; şapte persoane au donat sânge Centrul de Transfuzii sanguine Slatina şi-a reluat miercuri activitatea în mod normal, după ce în zilele precedente a fost închis şi în instituţie au fost prezente echipe de control de la Direcţia de sănătate publică şi ministerul Sănătăţii.