Cele mai citite
 


Suceava: Al şaselea caz de tuberculoză la Căminul de bătrâni din Rădăuţi
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Căminul de Bătrâni din Rădăuţi s-a confirmat cel de-al şaselea caz de tuberculoză, după cele diagnosticate la începutul lunii decembrie a anului trecut, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Potrivit sursei citate este vorba despre un bătrân care este în prezent internat în Spitalul Municipal din Rădăuţi. Totodată, primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat că la căminul de batrâni care se află în subordinea Consiliului Local s-a făcut dezinfecţie după apariţia focarului de tuberculoză. Vizitele la caminul de batrâni sunt în continuare interzise, iar persoanele internate acolo nu au voie să părăsească unitatea.
La începutul lunii decembrie a anului trecut, cinci dintre cei 47 asistaţi ai Căminului de Bătrâni din Rădăuţi au fost internaţi la Spitalul Municipal, după ce au fost diagnosticaţi cu tuberculoză. Atunci a fost vorba despre patru bărbaţi şi o femeie cu vârste cuprinse între 62 şi 97 de ani. La acea vreme, atât angajaţii Căminului de Bătrâni, cât şi ceilalţi asistaţi au fost testaţi medical, pentru a se stabili dacă au contactat virusul.
Căminul de bătrâni din Rădăuţi nu are autorizaţie sanitară de funcţionare. AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Carantină în Căminul de bătrâni din Rădăuţi; cinci bătrâni diagnosticaţi cu TBC internaţi în spital Conducerea Căminului de bătrâni din Rădăuţi a dispus limitarea accesului în instituţia socială, după ce cinci dintre cei 47 de bătrâni asistaţi social, diagnosticaţi cu tuberculoză, au fost internaţi în Spitalul Municipal din localitate.
Suceava: Focar de tuberculoză la Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna Şase asistaţi social din cadrul Centrului de Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 76 de ani, precum un cadru medical de 38 de ani au fost diagnosticaţi cu tuberculoză pulmonară, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava...
Suceava: Maternitatea Rădăuţi rămâne închisă din cauza infecţiei nosocomiale intraspitaliceşti Maternitatea Rădăuţi va rămâne închisă cel puţin până pe 5 ianuarie, din cauza infecţiei nosocomiale intraspitaliceşti constatată de inspectorii sanitari, în urma îmbolnăvirii mai multor bebeluşi şi a a unei mame, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Maternitatea Rădăuţi a fost amendată cu 15.000 lei de DSP; toate gravidele vor fi aduse să nască la Suceava DSP Suceava a amendat, vineri, conducerea Spitalului Municipal din Rădăuţi cu 15.000 de lei, după ce, în urmă cu o zi, maternitatea unităţii sanitare a fost închisă din cauza unei infecţii nozocomiale ce a cauzat îmbolnăvirea mai multor bebeluşi şi a unei mame, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP...
Suceava: Maternitatea Rădăuţi a fost redeschisă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a decis redeschiderea Maternităţii din Rădăuţi, începând cu data de 6 ianuarie, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Un spital desfiinţat şi două comasate în judeţ Un spital din judeţul Suceava ar putea fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni, iar alte două spitale ar putea fi comasate, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.