Cele mai citite
 


Suceava: Scurgerea de combustibil la centrala termică a produs incendiul de la Slobozia
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cauza incendiului de la fabrica de reşapare cauciucuri de la Slobozia a fost, din primele cercetări, scurgerea de combustibil lichid de la sistemul de alimentare al cazanului centralei termice, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.
Grupa operativă a ISU Suceava, condusă de inspectorul şef, colonelul Ion Burlui, detaşamentele de pompieri Rădăuţi, Suceava şi Fălticeni, gărzile de intervenţie Siret, Vicovu de Sus, Solca şi Gura Humorului, cu 97 de pompieri militari, împreună cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor Grăniceşti, Milişăuţi, Frătăuţii Noi, Arbore, Todireşti şi Volovăţ, cu 23 de pompieri civili, folosind 26 de autospeciale, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la centrala termică a unei fabrici de reşapare anvelope, din satul Slobozia, comuna Grăniceşti.
Pentru asigurarea perimetrului au venit în sprijin 34 de jandarmi şi zece poliţişti. La sosirea echipajelor ardeau clădirea centralei termice, anvelope depozitate în stive lângă hala de vulcanizare şi în curtea acesteia, dar şi combustibil lichid deversat din patru rezervoare de alimentare ale centralei termice.
Exista pericolul de explozie în întreaga fabrică, cu implicaţii asupra vecinătăţilor, din cauza prafului de cauciuc acumulat în secţia de producţie, ce are interval foarte larg de explozie, precum şi din cauza rezervoarelor de combustibil lichid ale centralei termice, mai informează ISU.
Totodată, exista pericolul extinderii incendiului la întreaga hală de producţie, ce are o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, precum şi la depozitul exterior de anvelope, fapt ce ar fi avut repercusiuni grave asupra mediului şi vecinătăţilor (localităţile Slobozia şi Milişăuţi, Gara Milişăuţi, DN 2 - E85 etc.).
Au ars scurgeri de combustibil lichid din rezervoarele centralei termice, pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi şi stive de anvelope, cu o înălţime de aproximativ trei metri, dispuse pe o suprafaţă de aproximativ 900 de metri pătraţi. S-au degradat clădirea centralei termice, utilaje şi instalaţii din hala de vulcanizare, pereţii halei, pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi şi izolaţia clădirii, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi.
S-au salvat hala de producţie şi depozitul de cauciucuri. Echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Rădăuţi a acordat asistenţă medicală unei persoane civile, Gabriel H, în vârstă de 42 de ani, care a acuzat o criză de astm bronşic. Bărbatul a refuzat transportul la spital.
Pompierii militari se află la faţa locului să supravegheze arealul pentru a preveni reaprinderea focarelor. AGERPRES/(AS - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - ISU Suceava Incendiu în localitatea Bărăşti
ISU Suceava are cele mai moderne ambulanţe din ţară, achiziţionate prin POR În dotarea ISU Suceava au intrat zece autospeciale şi ambulanţe, din totalul de 50 achiziţionate de Asociaţia 'Euronest' printr-un proiect european, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) Axa 3 2007 - 2013, în valoare de 32,5 milioane lei, din care 26,2 milioane lei bani europeni, a declarat...
ISU Suceava a oferit postmortem o diplomă de excelenţă studentei decedate în incendiul de la Iaşi Suceava, 25 ian /Agerpres/ - Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă Suceava a oferit postmortem, marţi, o diplomă de excelenţă studentei Sorina Ferari, din Gura Humorului, ''pentru curaj şi eroism în salvarea semenilor, până la sacrificiul suprem'', se arată într-un comunicat al ISU Suceava, remis...
Suceava: O femeie a murit, iar fiica ei a suferit arsuri încercând să o salveze dintr-un incendiu O femeie a murit vineri, la Rădăuţi, iar fiica acesteia a suferit arsuri pe mâini şi pe faţă în încercarea de a o salva dintr-un incendiu, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată.
Suceava: Încă zece autospeciale de ultimă generaţie pentru ISU şi SMURD Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, care candidează pentru un nou mandat din partea PDL, la alegerile din 10 iunie, a declarat presei, marţi, că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava va intra, în cel mai scurt timp posibil, în posesia a încă zece autospeciale...
ISU Suceava a avut în 10,7 solicitări pe zi, dintre care 6,6 cazuri SMURD - în 2011 Pe parcursul anului 2011, structurile subordonate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au avut, în medie, 10,7 solicitări pentru situaţii de urgenţă, respectiv 3.904, numărul acestora crescând cu 67,70%, comparativ cu anul 2010, în special ca urmare a creşterii solicitărilor de răspuns...