Cele mai citite
 


Vrancea: Un medic a eliberat medicamente de 21.000 lei pe numele unui copil decedat
sâmbătă, 7 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic specialist din cadrul Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă a eliberat, anul trecut, reţete medicale în valoare de peste 21.000 de lei pe numele unui copil decedat, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate, Mihai Copaci.
Acesta a precizat că, în urma controalelor efectuate de Corpul de Control al instituţiei, s-a descoperit că respectivul doctor a eliberat reţetele medicale pe parcursul mai multor luni.
Mihai Copaci susţine că vinovaţi de acest caz sunt părinţii copilului, care nu au informat medicul de decesul acestuia.
Cu toate acestea, doctorului i-a fost imputată suma de 21.295 de lei.
Copaci a refuzat să dea mai multe informaţii despre acest caz, susţinând că este o situaţie singulară, spre deosebire de alte judeţe ale ţării, unde au existat mult mai multe astfel de cazuri.
Pe parcursul anului trecut, Corpul de Control al CAS Vrancea a verificat 94 dintre cei 157 medici de familie aflaţi în relaţii contractuale, suma totală imputată fiind de 19.870 de lei. AGERPRES/(AS-Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE DIICOT: 59 de percheziţii la medici şi farmacişti din Bucureşti, Brăila, Constanţa şi Vrancea Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează, luni, 59 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Brăila, Constanţa şi Vrancea la farmacişti şi medici acuzaţi că ar fi decontat în mod fraudulos sume mari...
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Vrancea: Disponibilizări la Casa de Asigurări de Sănătate Focşani, 7 ian /Agerpres/ - Şapte funcţionari de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea şi-au pierdut posturile, conform unei Ordonanţe de Urgenţă emisă în luna decembrie a anului trecut, prin care s-a impus o nouă organigramă.
Preşedintele CAS Vrancea crede că trei lanţuri farmaceutice au acaparat piaţa medicamentelor Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci a precizat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că trei lanţuri farmaceutice eliberează cele mai multe reţele medicale iar în acest circuit sunt implicaţi şi medicii care îşi direcţionează pacienţii doar către aceste farmacii.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...