Cele mai citite
 


Fotbal: Eto'o şi Ovono, naşii unei "CAN fără sida"
duminică, 8 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vedeta cameruneză Samuel Eto'o şi portarul reprezentativei de fotbal a Gabonului Didier Ovono au dat vineri lovitura de începere la Libreville la campania "CAN fără sida", înaintea Cupei Africii pe Naţiuni 2012 din Gabon şi Guineea Ecuatorială (21 ianuarie-12 februarie).
"În timpul unui meci, 300 de persoane mor de sida" şi "5 noi infecţii se petrec la fiecare minut de timp adiţional", precizează spoturi televizate care alătură în anumite scene fotografii alb-negru de fotbalişti.
Coordonată de fundaţia Sylvia Bongo Ondimba, soţia preşedintelui gabonez Ali Bongo, campania, una dintre cele 4 acţiuni umanitare oficiale ale CAN, susţinută de Confederaţia africană de fotbal, vizează "sensibilizarea în special a tinerilor" cu privire la HIV, mai ales prin intermediul spoturilor radio şi tele, al caravanelor care distribuie prezervative şi efectuează teste gratuite de depistare.
Sloganul "3-0, Zero transmisie, zero decese, zero discriminare" se înscrie în linia dreaptă a "obiectivului zero al Onusida", conform Fundaţiei. AGERPRES (Lucian Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Număr record de infecţii cu virusul SIDA în Europa şi în Asia Centrală în 2014 (UE şi OMS) Un număr record de infecţii cu virusul SIDA (HIV) a fost înregistrat în Europa şi în Asia Centrală în 2014, dintre care aproape o treime au afectat imigranţii, au indicat joi Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu puţin înaintea Zilei mondiale de de luptă împotriva SIDA, marcată la...
Vaslui: Şapte cazuri noi de infecţii HIV, în cursul acestui an În primele nouă luni ale acestui an au fost luate în evidenţă la nivelul judeţului Vaslui şapte cazuri noi de persoane infectate cu HIV. Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la această dată sunt în evidenţa medicilor specialişti vasluieni 77 de persoane seropozitive.
Ziua Mondială împotriva SIDA se desfăşoară în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, se desfăşoară, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
50.000 de teste gratuite pentru depistarea infecției cu virusul hepatitei C Alianța Pacienților Cronici din România lansează cea mai vastă campanie de depistare a infecției cu virusul hepatitei C, desfășurată la nivel național
Săptămâna Testării HIV: ANA a distribuit partenerilor săi 1.000 de teste rapide de depistare HIV Epidemia cu infecţia HIV/ SIDA în rândul consumatorilor de droguri injectabile continuă să reprezinte o situaţie îngrijorătoare pentru sănătatea publică din România.