Cele mai citite
 


Grecia: Guvernul verifică mii de beneficiari de ajutoare de boală suspectaţi de fraudă
duminică, 8 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mii de persoane care beneficiază de ajutoare sociale pentru handicap sau boală vor fi verificate în Grecia, după descoperirea unor fraude masive, relatează sâmbătă un cotidian elen, citat de AFP.
După luni de cercetări, Ministerul Sănătăţii a constatat concentrări uimitoare de boli specifice în anumite regiuni ale ţării, scrie cotidianul Kathimerini.

Astfel, regiunea Viotia, din centrul Greciei, are un număr surprinzător de mare de astmatici, în timp ce în insula Kalymnos au fost înregistrate cazuri frecvente de boli psihice.

Ministrul adjunct al sănătăţii, Markos Bolaris, a dispus deschiderea unei anchete în luna august după descoperirea a circa 600 de locuitori de pe insula turistică Zante, echivalentul a 1,5% din populaţie, care beneficiau de ajutoare pentru nevăzători.

Markos Bolaris a observat apoi că peste 1.000 de locuitori din al doilea oraş al ţării, Salonic, erau înregistraţi ca având un handicap puternic, un număr 'care ar fi fost potrivit dacă Grecia ar fi participat la Războiul din Vietnam'.

Circa 210.000 de persoane beneficiază de ajutoare de un fel sau altul, un nivel ridicat, ceea ce implică faptul că unii greci sunt înregistraţi de mai multe ori, a declarat oficialul pentru publicaţi citată.

În urma unui nou recensământ care va avea loc între februarie şi martie, autorităţile speră să economisească în jurul a 250 de milioane de euro la bugetul anual total al ajutoarelor sociale, situat la 6,2 miliarde de euro, a subliniat Kathimerini.

Guvernul grec a impus o reducere generală a salariilor funcţionarilor publici şi a luat măsuri de austeritate sub presiunea Uniunii Europene şi a FMI după ce ţara a fost aproape de faliment în 2010.

O administrare deseori anarhică a condus la risipe masive din fondurile publice timp de decenii. În 2011, Ministerul Muncii a dezvăluit că milioane de euro au fost distribuiţi sub formă de pensii timp de ani de zile unor persoane decedate de multă vreme.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Munca, Sănătatea şi Mediul primesc cei mai mulţi bani la rectificare Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Mediului vor primi cei mai mulţi bani la rectificarea bugetară pe care guvernul o va aproba săptămâna viitoare, conform proiectului de ordonanţă obţinut de Agerpres.
Olt: Peste 150 de nevăzători şi bolnavi mintal, cu permise auto Poliţiştii trebuie să ridice 156 de permise de conducere a autovehiculeleor unor persoane care figurează în documentele Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Olt ca având handicap psihic, de vedere sau cu deficienţe mintale, dar au şi carnet auto.
8,2 milioane de euro, fraudă cu certificate false de handicap, în patru ani, numai în Sibiu Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale /MMFPS/ a reevaluat 1.057 de persoane din judeţul Sibiu (nord-vest de Bucureşti) bănuite că ar deţine certificate false de handicap şi doar 140 dintre acestea aveau, într-adevăr...
Guvernul urmează să rectifice miercuri bugetul de stat pe 2010 Guvernul urmează să adopte, miercuri, forma finală a rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale pentru 2010.
Raed Arafat despre cazul decontării analizelor inexistente: Este posibil, cauza este vulnerabilitatea sistemului Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat vineri că astfel de cazuri cum a fost cel al decontării analizelor medicale care nu au fost efectuate în realitate sunt posibile, iar ele apar din cauza vulnerabilităţii sistemului.
Ministrul Muncii a anunţat suplimentarea cu patru posturi de medici a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Numărul membrilor Comisiei Superioare de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap va fi suplimentat cu patru posturi de medici în vederea continuării controalelor la nivel naţional, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.