Cele mai citite
 


Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, externată; ea nu a avut cancer de tiroidă
duminică, 8 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Argentinei, Cristina Fernández Kirchner, a fost sâmbătă externată după ce examenele clinice au exclus prezenţa cancerului în glanda tiroidă care i-a fost extirpată recent, motiv pentru care nu-i va fi administrat iod radioactiv, a anunţat purtătorul de cuvânt prezidenţial, Alfredo Scoccimarro.
'Studiul histopatologic definitiv a constatat prezenţa nodulilor în ambii lobi ai glandei tiroide a preşedintelui, însă a exclus existenţa unor celule canceroase, modificând diagnosticul iniţial al biopsiei', se menţionează în dosarul medical citit de Scoccimarro, potrivit EFE.
Şefa statului argentinian va părăsi spitalul Austral, la trei zile după operaţie, la bordul elicopterului prezidenţial care o aşteaptă la centrul medical pentru a o transporta la rezidenţa sa Olivos, situată la periferia capitalei Buenos Aires.
Potrivit unor 'surse calificate' citate sâmbătă de cotidianul argentinian Clarin, Cristina Kirchner 'are un moral foarte bun, nu i s-a schimbat vocea şi vorbeşte perfect, cu toate că medicii i-au recomandat să o facă cât mai puţin cu putinţă'.
Cristina Kirchner îşi va relua atribuţiile la 25 ianuarie, zi la care i se termină concediul medical.
Guvernul argentinian a anunţat la sfârşitul lunii decembrie diagnosticarea Cristinei Kirchner cu carcinom tiroidian papilar, depistat în timpul unui control medical de rutină înainte de Crăciun.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doi angajaţi ai TEPCO la Fukushima, contaminaţi cu iod radioactiv Concentraţii mari de iod radioactiv au fost depistate în glanda tiroidă a doi angajaţi ai TEPCO de la Fukushima, a anunţat luni operatorul centralei nucleare din nord-estul Japoniei, informează Kyodo, Xinhua şi AFP.
Japonia: Urme de iod radioactive, în glanda tiroidă a copiilor de la Fukushima Urme de elemente radioactive au fost detectate în glanda tiroidă a 45% din copiii din Fukushima şi împrejurimile centralei nucleare, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AFP.
Totul despre tiroida sau cum sa previi bolile tiroidiene Prof. dr. Constantin Dumitrache medic primar endocrinologie, doctor în ştiinţe medicale-Clinica Gral Medical Colentina
Pacienţii cu cancer tiroidian riscă să rămână fără tratament cu iod radioactiv Institutul de Endocrinologie "C. Parhon" mai are tratament cu capsule de iod radioactiv pentru pacienţii cu cancer tiroidian doar pentru câteva zile, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Diana Păun, managerul instituţiei.
Efectele dezastrului de la Cernobâl asupra sănătăţii continuă să se facă simţite Copiii şi tinerii care au consumat lapte şi produse lactate contaminate în perioada imediat următoare exploziei de la Cernobâl pot fi predispuşi la cancer tiroidian la bătrâneţe, relevă un studiu publicat de Institutul Naţional american de Oncologie, relatează NY Times.
Primele operaţii de tiroidă efectuate la Centrul de chirurgie laparoscopică de la UVVG Arad Medicii de la Centrul de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe' din cadrul Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' Arad au realizat, zile trecute, primele operaţii de glandă tiroidă efectuate în judeţ.