Cele mai citite
 


Prima grefă de faţă în Belgia
duminică, 8 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima grefă de faţă realizată în Belgia a fost efectuată recent cu succes de către o echipă de la spitalul universitar din Gand (nord-vest), a anunţat sâmbătă cotidianul de limbă flamandă De Morgen, citat de France Presse.
Echipa profesorului Phillip Blondeel a realizat o grefă de la un donator decedat către un pacient belgian grav mutilat la nivelul feţei. 'M-am întâlnit cu pacientul în această dimineaţă (sâmbătă). Mai trebuie făcute analize, dar până acum totul se desfăşoară normal', a declarat pentru sursa citată şeful de serviciu al clinicii de chirurgie plastică din cadrul spitalului din Gand.
Aceasta este a 19-a operaţie de acest tip la nivel mondial, după primul transplant parţial de care a beneficiat în 2005 franţuzoaica Isabelle Dinoire la Amiens (nord), aminteşte cotidianul belgian.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima grefă de faţă realizată în Turcia Chirurgii turci au reuşit sâmbătă să realizeze prima grefă de faţă din Turcia şi a 20-a din lume, informează agenţia Anatolia.
Cea mai mare grefă de faţă realizată vreodată începe să-şi arate rezultatele Richard Lee Norris avea 22 de ani când a fost victima unui tragic accident, în 1997. Total desfigurat, el a trăit izolat timp de 15 ani, dar acum, datorită celei mai mari grefe de faţă realizate vreodată, tânărul de 37 de ani începe o nouă viaţă, relatează 7sur7.be.
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...
O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat în premieră mondială un transplant de mâini şi picioare O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat transplantul tuturor celor patru membre ale unui pacient, dar au fost nevoiţi să înlăture un picior din cauza unor complicaţii cardiovasculare apărute după operaţie, a anunţat duminică spitalul universitar Hacettepe din Ankara, citat de agenţia Belga.
Polonia: Prima grefă de faţă realizată de urgenţă Medicii de la centrul medical din Gliwice (sudul Poloniei) au anunţat miercuri că au realizat prima grefă de faţă din lume, efectuată de urgenţă pentru a salva viaţa pacientului, scrie 20minutes.ch.
Un transplant de ficat între doi seropozitivi a fost efectuat în premieră mondială încă din octombrie trecut O echipă de chirurgi elveţieni a realizat în octombrie 2015, în premieră mondială, un transplant de ficat între două persoane cu HIV, se arată într-un comunicat difuzat la Geneva după o perioadă de şase luni în care pacientul a fost ţinut sub observaţie. Anunţul, care a făcut obiectul unui articol apărut...