Cele mai citite
 


Sri Lanka autorizează uciderea a trei milioane de câini vagabonzi
duminică, 8 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sri-lankeze au autorizat uciderea a trei milioane de câini vagabonzi ca urmare a îngrijorărilor provocate de faptul că două mii de persoane sunt spitalizate zilnic din cauza muşcăturilor, a anunţat sâmbătă un post de televiziune din ţara asiatică, citat de AFP.
Ministrul sănătăţii Maithripala Sirisena a declarat postului privat de televiziune Swarnavahini că executivul a decis să anuleze o decizie care interzicea uciderea câinilor, pe care tot guvernul o luase în 2006 după presiunile făcute de organizaţiile care militează pentru drepturile animalelor.
Însă potrivit, ministrului sănătăţii, numărul câinilor fără stăpân a crescut, ajungând la trei milioane în ultimii ani, fapt ce s-a transformat într-o problemă gravă de sănătate publică pentru această ţară cu 20 de milioane de locuitori.
Autorităţile sri-lankeze cheltuiesc anual peste 13 milioane de dolari pentru tratarea oamenilor care au fost muşcaţi. La rândul lor, organizaţiile de protecţie a animalelor susţin că eforturile de sterilizare a câinilor au eşuat din cauza corupţiei şi a modului greşit în care autorităţile au gestionat această problemă.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii, în vizită de lucru în judeţul Călăraşi Ministerul Sănătăţii va elabora un Plan naţional de resurse umane pentru a le oferi medicilor o perspectivă pe termen mediu şi lung, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi.
Măsuri pentru ameliorarea sistemului sanitar românesc, prezentate de ministrul Sănătăţii în Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a afirmat, vineri, că pentru ameliorarea funcţionării sistemului sanitar românesc şi-a propus implementarea mai multor măsuri pe baza cărora a fost alcătuit proiectul de buget pe anul 2013 al MS.
Ministrul Sănătăţii a dispus controale mixte în problema dezinfectanţilor din spitale Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecţia Sanitară de Stat şi Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică, după apariţia în media a problemelor legate de dezinfectanţii din...
Ministrul Sănătăţii: Vom avea, probabil, o rectificare în octombrie; sperăm ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni, după întâlnirea cu reprezentanţii Sanitas, că în octombrie ar urma o rectificare bugetară, context în care ar putea fi mărite şi veniturile asistenţilor medicali, ale personalului TESA, dar şi ale angajaţilor din direcţiile de sănătate publică.
Ialomiţianu (MFP): Ministrul Sănătăţii ar fi trebuit să aştepte şi a doua rectificare bugetară Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, ar fi trebuit să aştepte şi a doua rectificare bugetară pentru că problemele se rezolvau la Sănătate, a declarat joi, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, la un post privat de televiziune.
Ministrul Sănătăţii: Campania de vaccinare antigripală va începe la timp, pe 15 octombrie Campania de vaccinare antigripală va începe la timp, pe 15 octombrie, dozele de vaccin au fost achiziţionate şi se distribuie în teritoriu, a declarat, joi, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.