Cele mai citite
 


Cinci femei au renunţat la implanturile mamare PIP în Belgia
luni, 9 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci femei din Belgia care aveau implanturi mamare de la firma franceză Poly Implant Prothese (PIP) au renunţat la acestea de la începutul lunii decembrie, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a Agenţiei federale belgiene de medicamente şi produse de sănătate (AFMPS), relatează AFP.
"În Belgia, o dispoziţie regală îi obligă pe specialiştii din sănătate să notifice incidentele", a explicat purtătoarea de cuvânt, Ann Eeckhout. Până în prezent, 'am primit patru notificări pentru ruptură' de implanturi, 'iar o altă femeie a cerut preventiv scoaterea lor', a precizat ea.

Autorităţile belgiene au recomandat, la 23 decmebrie 2011, examinarea sistemantică a femeilor cu implanturi PIP şi retragarea pungilor cu silicon în caz de ruptură, de suspiciune de ruptură sau de supurare.

Intervievat sâmbătă de cotidianul Le Soir, medicul Jean-Luc Nizet, şeful serviciului de chirurgie plastică al CHU (Centrul Spitalier Universitar) din Liege şi preşedintele Societăţii regale de chirurgie plastică din Belgia, a precizat că o sută de femei au semnalat că au primit proteze mamare PIP în Belgia.

"Însă nu ştim dacă este vorba de un cifră apropiată de total sau doar parţială", a spus el.

Potrivit lui Ann Eeckhout, acest număr relativ mic se datorează faptului că implanturile 'nu au fost folosite în sectorul spitalier, ci doar în mici clinici private'.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fondatorul societăţii de implanturi mamare de tip PIP intenţiona să-şi reia activitatea în Costa Rica Fondatorul societăţii care producea implanturile mamare de tip PIP, Jean-Claude Mas, aflat în centrul unui scandal la nivel mondial după ce s-a descoperit că protezele erau umplute cu un silicon industrial impropriu utilizării medicale, a creat o companie în Costa Rica pentru a relua comercializarea...
Un număr de peste 20.000 de braziliene au proteze PIP, încă nicio recomandare de scoatere a acestora Aproximativ 25.000 de braziliene au implanturi mamare PIP, dar autorităţile sanitare nu au hotărât încă dacă să recomande îndepărtarea acestora, ca în Franţa, a arătat vineri Agenţia naţională de control sanitar (Anvisa), relatează AFP.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Aproximativ 4.500 de proteze mamare PIP au fost implantate în Mexic, fără probleme majore Aproximativ 4.500 de proteze mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au fost implantate în Mexic în 16 ani, fără a fi constatate consecinţe grave până în prezent, a asigurat miercuri Asociaţia mexicană de chirurgie plastică, relatează AFP.
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
(Corespondenţă) Implanturi cu silicon - PE cere controale de siguranţă mai stricte Bruxelles, 14 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Parlamentul European a adoptat joi, în plen la Strasbourg, o rezoluţie în care propune un registru privind implanturile mamare, controale mai stricte şi trasabilitatea mai bună a produselor, precum şi un sistem de autorizare înaintea...