Cele mai citite
 


Dolj: A început campania de informare în şcoli privind riscurile gripei noi
miercuri, 16 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Odată cu începerea noului an şcolar, în şcolile din judeţul Dolj a demarat şi campania de informare a elevilor despre riscurile la care sunt expuşi din cauza virusului A(H1N1).
Chiar dacă în Dolj nu a existat nici o suspiciune de gripă nouă în rândul elevilor, medicii vor trebui să monitorizeze cu o mai mare atenţie starea de sănătate a şcolarilor, mai ales că mulţi au fost plecaţi din ţară pe perioada vacanţei.
Potrivit Autorităţii de Sănătate Publică Dolj, în fiecare şcoală se vor organiza întâlniri şi cu părinţii, pentru a li se prezenta măsurile care trebuie respectate pentru prevenirea îmbolnăvirilor, precum şi ore de dirigenţie destinate informării şi educării elevilor. Dascălii susţin că majoritatea elevilor cunosc că trebuie să respecte normele elementare de igienă.
Narcisa Dinică, medic la ASP Dolj, a declarat marţi că Autoritatea de Sănătate Publică va începe campania de distribuire în şcoli a materialelor informative privind gripa şi măsurile de prevenire, iar dacă se confirmă, prin probe de laborator, trei cazuri de îmbolnăvire în trei clase diferite într-o şcoală, se va suspenda activitatea unităţii de învăţământ pe o perioadă de şapte zile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Grecia: decesul unui turist francez contaminat cu virusul H1N1 Un francez în vârstă de 29 ani, sosit în Grecia pentru a-şi petrece vacanţa, a decedat marţi de gripă H1N1 într-un spital din Atena, a comunicat Ministerul grec al Sănătăţii, transmite AFP.
Anumiţi bolnavi de gripă A sunt contagioşi şi la opt zile după dispariţia febrei (studii) Anumite persoane infectate cu virusul A/H1N1 ar putea fi contagioase şi la opt zile după dispariţia febrei, mai mult decât credeau iniţial virusologii, indică două studii date publicităţii luni în Statele Unite ale Americii (SUA), relatează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Administraţia Spitalelor pregăteşte strategia de prevenire a gripei în şcoli Bucureşti, 9 sep /Agerpres/ - Administraţia Spitalelor şi Servicii Medicale (ASSM) se va întâlni, vineri, cu medicii şcolari coordonatori pentru a pregăti strategia privind prevenirea gripei A/H1N1 în şcolile din Bucureşti.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.