Cele mai citite
 


GB: Poliţia a anunţat arestarea unui infirmier suspectat de uciderea a trei pacienţi
luni, 9 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţia britanică a semnalat duminică arestarea unui infirmier suspectat de uciderea a trei pacienţi, în cadrul unei anchete privind o serie de decese cauzate de perfuzii contaminate, informează AFP.
Victorino Chua, în vârstă de 46 de ani, a fost arestat joi sub suspiciunea de a fi falsificat dosare medicale la spitalul Stepping Hill din Stockport.

Poliţia din Manchester a indicat însă sâmbătă seară că era suspectat de trei ucideri şi de 18 cazuri de răni grave cauzate între 1 iunie şi 15 iulie 2011.

'Am luat decizia de a-l aresta pe acest bărbat suspectat de ucidere', a declarat Terry Sweeney, adjunct al şefului poliţiei.

Infirmierul este interogat cu privire la contaminarea perfuziilor care au cauzat pacienţilor o scădere anormală a nivelului zahărului în sânge.

Trei pacienţi, toţi trei spitalizaţi la terapie intensivă, au decedat la scurt timp după un astfel de tratament.

Poliţia anchetează, de asemenea, moartea unui bărbat de 82 de ani la 31 decembrie, după câteva luni de la o presupusă otrăvire la spital.

Anchetatorii estimează că 21 de pacienţi au fost otrăviţi în mod deliberat în acel spital. În cadrul anchetei, au fost interogate aproximativ 650 de persoane.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Danemarca: Două decese din cauza gripei H1N1 Două persoane internate la terapie intensivă într-un spital danez de lângă Aarhus /centru/ au decedat de gripă H1N1, a anunţat marţi Consiliul naţional de sănătate publică, potrivit unui comunicat citat de AFP.
PMP solicită ministrului Sănătăţii demiterea managerului Spitalului de Arşi şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă Partidul Mişcarea Populară solicită demisia de urgenţă sau demiterea de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a managerului Spitalului de Arşi din Capitală şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale.
Zece pacienţi, la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi La secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi sunt internate, în prezent, zece persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv, starea lor este stabilă, însă două au o situaţie mai delicată, a precizat, vineri, directorul medical Cristian Niţescu.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Spitalul de Arşi: Patru răniţi în Colectiv - la Terapie Intensivă; 11 - în stare gravă, dar stabili Patru răniţi în incendiul din clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, iar ceilalţi 11 sunt în stare gravă, dar stabili, fiind internaţi pe secţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.