Cele mai citite
 


Gorj: Pacienţii Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu au rămas fără căldură după ce centrala unităţii a explodat
luni, 9 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrala termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a explodat duminică dimineaţa, reprezentanţii unităţii medicale precizând că deflagraţia a avut drept cauză un rateu la unul dintre cazanele centralei.
Aceasta este cea de-a doua explozie produsă la centrala spitalului în decurs de mai puţin de o lună, prima având loc în ajunul Crăciunului. La fel ca şi atunci, nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.
Potrivit directorului medical al unităţii spitaliceşti, Eugenia Căliman, suflul exploziei a cauzat spargerea geamurilor din imobilul unde este centrala, iar ca măsură preventivă au fost oprite apa caldă şi căldura. Pentru ca pacienţii internaţi să nu sufere din cauza frigului s-a decis pornirea caloriferelor electrice din saloane.
"În acest moment avem la faţa locului specialişti care analizează cauzele şi eventualele măsuri ce trebuie luate din punct de vedere tehnic. Activitatea medicală se desfăşoară absolut normal, avem surse de încălzire electrice pregătite pe care le vom pune în funcţiune, temperatura din saloane de acum este de circa 22 de grade", a spus Eugenia Căliman.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, instituţie în administrarea căreia se află spitalul, a precizat că nu poate da asigurări că nu va exista un alt rateu al centralei, dar că se fac verificări amănunţite de către specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani pentru a se evita astfel de incidente pe viitor. Acesta a mai spus că este posibil ca centrala să fie repusă în funcţiune chiar în cursul zilei, dacă specialiştii îşi vor da acordul. AGERPRES/(A-Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: ITM a dispus amendarea firmei care a montat cazanele la Spitalul Judeţean Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au finalizat ancheta în cazul celor două explozii produse la centrala Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi au decis ca firma SC PGB SRL, cea care s-a ocupat de montarea cazanelor, să fie amendată cu 4.000 de lei, unitatea spitalicească...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu scoate la concurs peste 20 de posturi Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va scoate la concurs, în luna ianuarie a anului viitor, 22 de posturi, cele mai multe fiind de medic la diferite secţii ale unităţii, a declarat marţi şeful Serviciului Resurse Umane din cadrul instituţiei, Dumitru Vienescu.
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va avea UN compartiment de dializă Un nou compartiment de dializă se va înfiinţa, în perioada următoare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, pentru AGERPRES, miercuri, managerul unităţii, Gheorghe Neaţă.
Gorj: La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu se efectuează implant de cristalin Pacienţii din judeţul Gorj care suferă de anumite afecţiuni oculare pot apela la un nou serviciu oferit de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, care constă în efectuarea implantului cu cristalin, a declarat joi purtătorul de cuvânt al unităţii, Ramona Oprea.
Gorj: Modernizarea Spitalului Judeţean, a celui de Pneumoftiziologie şi a Bibliotecii Judeţene - printre priorităţile CJ în acest an Modernizarea mai multor secţii şi saloane ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, reabilitarea unei părţi a Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" de la Runcu şi extinderea sediului Bibliotecii Judeţene sunt câteva dintre priorităţile conducerii Consiliului Judeţean Gorj pentru...