Cele mai citite
 


Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate încă din primii ani de gimnaziu
luni, 9 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Tudor  Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a unei legi privind introducerea orelor de educaţie pentru sănătate încă din şcolile generale, argumentând în acest sens că recentul caz al fetei de 11 ani însărcinată în luna a cincea este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei sexuale.
Tudor Ciuhodaru, care este deputat UNPR, a declarat, duminică, că lipsa educaţiei sau asigurarea ei formală la orele de dirigenţie sau biologie a făcut ca România sa fie primul loc în Europa la nivelul numărului de avorturi, mame minore şi copii abandonaţi.
'Cele 8.500 de mame minore din fiecare an ne situează pe primul loc în Europa. S-a ajuns la situaţia în care din 1.000 de femei care nasc, 43 să fie minore. Mamele minore au risc crescut de avort, iar dacă naşterea are loc, există riscul  major ca acest copil să fie abandonat, iar tânăra mamă va avea dificultăţi de integrare sociala şi abandon social. Peste 40.000 de copii sunt abandonaţi în România. La aceştia se adaugă alţi 300.000 lăsaţi în grija rudelor', a explicat deputatul Tudor Ciuhodaru.
Conform statisticilor Ministerului Sănătăţii, mamele minore provin în general din familii dezorganizate, se regăsesc în special în zona rurală, au un nivel redus de educaţie, inclusiv educaţie sexuală şi contraceptivă.
'Cazul gravidei de doar 11 ani  confirmă aceste statistici şi face din orele de educaţie pentru sănătate în şcoli o problemă de sănătate publică', a precizat Tudor Ciuhodaru. AGERPRES/ (A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea introducerea în şcoli a educaţiei pentru sănătate Dr. Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului legii privind obligativitatea educaţiei pentru sănătate în şcoli şi desfăşurarea acesteia în cadrul unui program naţional de sănătate.
Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate, în şcoli Doctorul Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a legii care prevede introducerea orelor de educaţie pentru sănătate în şcoli.
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru spune că suicidul este o problemă de sănătate ignorată de politicile actuale Doctorul Tudor Ciuhodaru apreciază că suicidul este o problemă de sănătate publică, cu determinism socio-economic, ignorată de politicile actuale, motiv pentru care va propune, prin intermediul unui proiect legislativ, înfiinţarea unor centru de toxicologie-suicidologie, asemeni centrului pilot de la...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru cere deblocarea posturilor de la Ambulanţă Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru cere Ministerului Sănătăţii deblocarea posturilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Iaşi, arătând că numărul echipajelor care pot interveni a scăzut cu peste 30%, fapt ce pune în pericol viaţa ieşenilor.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea pedeapsa maximă pentru agresorii personalului medical Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PC, solicită adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ care prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor de către poliţişti.