Cele mai citite
 


Atletism: Campionul naţional de semifond Cristian Vorovenci a trecut printr-o mare cumpănă la început de an
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Campionul naţional de atletism în probele de 800 şi 1.500 m, Cristian Vorovenci, în vârstă de 26 ani, nu are un început de an prea fericit, deoarece a suferit o puternică infecţie bacteriană.
După ce leşinase chiar în noaptea de Revelion, medicii băcăuani de le Spitalul de Judeţean de Urgenţă, unde a fost transportat cu o ambulanţă, i-au pus un diagnostic sever, infarct miocardic provocat de o infecţie la inimă, şi l-au supus unui tratament intensiv cu antibiotice.
Logodnica şi antrenoarea sa, Carmina Gorgan, a cerut sprijinul primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, care a făcut demersurile necesare pentru transferarea şi internarea campionului băcăuan la o spitalul ''Matei Balş'' din Bucureşti.
În urma investigaţiilor efectuate de medicii bucureşteni, s-a relevat faptul că Vorovenci suferea de o infecţie bacteriană generalizată, care i-a afectat mai multe organe interne, pe fondul oboselii acumulate în cantonamentul de pregătire avut, în finalul anului trecut, la Slănic Moldova. Inima nu i-a fost, însă grav afectată, aşa cum diagnosticaseră medicii din Bacău, dar starea sa s-ar fi agravat dacă ar fi continuat numai cu tratamentul iniţial, a explicat, pentru Agerpres, Carmina Gorgan.
''Cred că Cristi mai trăieşte datorită primarului Stavarache, care a intervenit prompt, chiar pe 1 ianuarie, pentru realizarea transferului rapid pe calea aerului către clinica din Bucureşti, dar şi realizarea consultului de specialitate şi aplicarea tratamentului ulterior. Doctorii de la Bucureşti mi-au spus că a fost crucială mutarea lui Cristi atât de rapidă la spitalul de specialitate din Bucureşti'', a mai precizat Carmina Gorgan.
După tratamentul aplicat sportivul şi-a revenit, a fost externat, revenind luni la Bacău, dar medicii au stabilit că el poate reîncepe antrenamentele abia peste o lună, cu recomandarea de a intra foarte uşor în ritmul de pregătire.
''Evident că nu mai putem participa la competiţiile de iarnă. Ne vom concentra doar pe sezonul în aer liber, care oricum este mult mai important. Vizăm calificarea la Campionatele Europene şi un record personal acolo. Deocamdată, important este că primejdia a trecut, iar Cristi va mai putea face sport'', spune Carmina Gorgan. AGERPRES (AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
de xZx
Oare de la doping?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Campionul naţional de semifond Cristian Vorovenci a trecut printr-o mare cumpănă la început de an Campionul naţional de atletism în probele de 800 şi 1.500 m, Cristian Vorovenci, în vârstă de 26 ani, nu are un început de an prea fericit, deoarece a suferit o puternică infecţie bacteriană.
Bacău: Dumitru Sechelariu, fost primar al muncipiului, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti Fostul primar al municipiului Bacău în perioada 1996-2004, Dumitru Sechelariu, a fost internat în stare gravă, duminică, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.
Bacău: Un proiect-pilot pentru medicina de urgenţă urmează a fi realizat la Moineşti Spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti ar urma să aibă la dispoziţie, chiar în propria sa curte, un heliport începând chiar din acest an.
Peste 500 de persoane au apelat la Serviciul de Ambulanţă în noaptea de Revelion Peste 500 de persoane au apelat în noaptea de Revelion la Serviciul de Ambulanţă, iar dintre acestea peste 350 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dr Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...