Cele mai citite
 


Bacău: 11 şcoli au rămas fără autorizaţie de funcţionare pentru nereguli sanitare
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău a retras, temporar, autorizaţiile de funcţionare a 11 unităţi de învăţământ din judeţul Bacău.
Autorităţile sanitare băcăuane nu au dorit, "deocamdată', să facă publice identitatea acestora.
'Cu ocazia unui control din finalul lui decembrie şi debutul acestuia an, s-au descoperit în respectivele şcoli ori grădiniţe abateri de la normele sanitare în ceea ce priveşte atât sălile de cursuri, grupurile sanitare ori curtea acestora. Pentru a intra în legalitate, unităţilor a căror autorizaţie sanitară a fost suspendată li s-a stabilit un termen pentru remedierea deficienţelor, după care vom face cunoscute şi locaţiile cu probleme', a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Sănătate Publică Bacău, Aura Dumitrescu.
Perioada de graţie acordată de inspectorii sanitari băcăuani a coincis cu vacanţa şcolară.
'În alte circumstanţe, cursurile ar fi trebuit întrerupte, deoarece funcţionarea în condiţiile suspendării autorizaţiei atrage sancţiuni de zeci de milioane de lei vechi pentru conducerea unităţilor şcolare. Dacă la verificarea care va avea loc în această săptămână, inspectorii vor găsi aceleaşi nereguli, autorizaţia sanitară de funcţionare a şcolilor respective va fi anulată', a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Bacău. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalele din judeţ, controlate de DSP Inspecţia Sanitară de Stat (ISS) din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DPS) Vaslui verifică, în prezent, toate spitalele din judeţ, iar după finalizarea acţiunii de control va decide care unitate sanitară va primi autorizaţie de funcţionare şi care nu.
Bacău: Peste o sută de unităţi şcolare din judeţ, fără autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 104 de unităţi şcolare din judeţul Bacău nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, cu cinci zile înaintea debutului noului an şcolar, relevă o statistică la zi a Direcţiei Judeţene pentru Sănătate Publică.
Directorul DSP Sibiu: Niciun centru de transfuzii de stat din judeţ nu are autorizaţie Un singur centru de transfuzii privat din municipiul Sibiu are autorizaţie de funcţionare, restul de cinci centre de transfuzii care funcţionează în cadrul spitalelor de stat nu au autorizaţii, fiind verificate în aceste zile de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu, a declarat...
Iaşi: Unităţile şcolare, corigente la capitolul autorizaţie de funcţionare Şcoli care funcţionează în casele localnicilor sau în clădiri improprii sau care necesită reparaţii capitale, şcoli fără apă potabilă sunt doar câteva dintre problemele constatate de membrii unei comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Direcţiei de Sănătate Publică...
Mehedinţi: 25% din şcolile din judeţ, fără autorizaţie de funcţionare Circa 25% din totalul de 223 de şcoli din judeţul Mehedinţi nu dispun de autorizaţie sanitară de funcţionare odată cu începerea noului an şcolar, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Nicolae Şerban.
Caraş-Severin: Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine are autorizaţie de funcţionare, dar nu are medic de laborator Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Caraş-Severin deţine autorizaţie de funcţionare, însă nu are un medic cu specialitate de laborator, cu toate că postul a fost scos de mai multe ori în ultimii doi ani la concurs.