Cele mai citite
 


Iaşi: Copilul care şi-a ucis mama a avut discernământ
miercuri, 16 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii şi membrii comisiei de expertiză din cadrul Institutului de Medicină Legală Iaşi susţin că băiatul în vârstă de 13 ani acuzat că şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de ciocan a avut discernământ în momentul comiterii crimei.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi susţin, în baza expertizei neuropsihiatrice efectuate de specialiştii IML, că s-a constatat că Teodosian Gherman, elevul de clasa a VIII-a care în urmă cu două luni şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de ciocan, a avut discernământ în momentul săvârşirii crimei.
'Am făcut un fel de anatomie a sănătăţii sale neuropsihice. După investigaţii şi analize complexe, am constatat că băiatul nu are tulburări de natură psihotică. De asemenea, nu are şi nu simulează afecţiuni de natură psihică' - a declarat, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, directorul Institutului de Medicină Legală Iaşi.
Prof. univ. dr. Călin Scripcaru, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, a precizat, la rândul său, că băiatul urmează să fie externat, la aproximativ două luni de la internare, întrucât nu s-au depistat tulburări de natură neuropsihică în acest interval de timp.
Având în vedere că băiatul este minor, el nu poate răspunde pentru fapta sa. În aproximativ o lună, procurorii şi reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului trebuie să decidă dacă Teodosian va fi reintrodus în familie sau dacă va fi internat într-un centru pentru copii care săvârşesc fapte penale, dar nu pot răspunde penal.
Pe 12 iulie, Teodosian Gherman, în vârstă de 13 ani, elev eminent la Colegiul 'C. Negruzzi' din Iaşi, şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de ciocan, furios fiind că nu a fost lăsat să plece de acasă. După ce şi-a lăsat mama într-o baltă de sânge, băiatul şi-a dus sora mai mică, în vârstă de cinci ani, la un centru de primire a minorilor din comuna Vânători, susţinând că a găsit-o pe stradă. Angajaţii centrului au anunţat imediat poliţia, care l-a întrebat pe băiat de ce şi-a adus sora mai mică la centru. El le-a răspuns calm poliţiştilor că şi-a omorât mama şi a considerat că nu este bine să îşi lase sora împreună cu mama moartă în casa plină de sânge.
Mama băiatului, Ionela Cristina Gherman, în vârstă de 41 de ani, era profesoară la Liceul 'Anghel Saligny' iar tatăl, Mihai, angajat al Spitalului CFR. În momentul producerii tragediei, bărbatul se afla la serviciu, unde colegii îl aniversau cu prilejul împlinirii a 42 de ani.
Băiatul a fost dus la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola pentru expertize psihiatrice care să stabilească dacă a avut discernământ sau nu în momentul comiterii crimei, loc în care se află şi în prezent.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : Bărbatul anchetat pentru că a ucis un pacient în secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean nu avea discernământ Bărbatul în vârstă de 50 de ani, care omorâse în bătaie cu aproximativ o lună în urmă un pacient din Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău, nu avea discernământ, a comunicat procurorilor comisia de expertiză a Spitalului Socola din Iaşi, unde a fost internat agresorul.
Şefa secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, reţinută în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Marina Podea, şefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a fost reţinută de procurorii Parchetului General în dosarul testărilor ilegale de medicamente.
Procurorii au deschis o anchetă în cazul bărbatului care a agresat o doctoriţă Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis, miercuri, un dosar penal în cazul bărbatului care a agresat o doctoriţă de la Spitalul Universitar.
Bacău : Doctoriţa Elena Muntean, acuzată de corupţie, a primt 29 de zile de arest Medicul băcăuan, Elena Muntean, specialist în Secţia de Neurologie - Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă/SJU/, acuzată de trafic de influenţă, luare şi dare de mită, a primit, vineri, din partea unei instanţe de judecată mandat de 29 de zile, urmând a fi cercetată în stare de arest...
DIICOT: Constănţeanul Viorel Anghelescu suferă de schizofrenie paranoidă Procurorii DIICOT au stabilit, miercuri, că Viorel Anghelescu, reţinut pentru apelul telefonic de ameninţare cu bombă pe aeroportul din Timişoara, suferă de schizofrenie paranoidă.
Şefa Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, trimisă în judecată în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Podea, şef al Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", a fost trimisă în judecată de Parchetul General, în stare de arest preventiv, în dosarul testărilor ilegale de medicamente.