Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Prejudiciu de peste 700.000 de lei descoperit la Finanţe de Curtea de Conturi
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un prejudiciu în valoare de peste 700.000 de lei a fost descoperit de Curtea de Conturi în activitatea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud pe anul 2010, potrivit raportului recent publicat de Curte.
Neregulile găsite la Finanţele bistriţene constă în "neverificarea legalităţii şi realităţii tranzacţiilor derulate de societăţi comerciale care în anul 2010 au realizat cifră de afaceri semnificativă şi care au înregistrat obligaţii de plată datorate la bugetul consolidat de valori scăzute sau înregistrează TVA de rambursat", valoarea estimativă a abaterii fiind de 713.000 lei.
De asemenea, Curtea de Conturi apreciază că "nu s-a avut în vedere controlul modului de utilizare de către agenţii economici a sumelor transferate din Trezorerie, pentru plata drepturilor salariale, deşi aceasta reprezintă o zona potenţială de risc, de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat al statului".
Alte instituţii de stat din judeţul Bistriţa-Năsăud unde Curtea de Conturi a constatat nereguli sunt Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Inspectoratul Teritorial de Muncă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Spitalul orăşenesc Beclean şi câteva primării de comună, cum ar fi Dumitra, Prundu Bârgăului şi Budacu de Jos.
AJOFM i se impută, printre altele, faptul că nu a înregistrat corespunzător o clădire recepţionată în august 2010, în valoare de peste 1,2 milioane lei, motiv pentru care nu s-a calculat amortizarea aferentă perioadei septembrie-decembrie 2010.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă, Curtea de Conturi a descoperit "plata unor drepturi salariale peste nivelurile legale prevăzute în contractul individual de muncă şi a unor sporuri necuvenite", dar şi "acceptarea la plată a contravalorii unor bunuri nerecepţionate şi servicii neefectuate, constând în: asistenţă juridică, servicii de transport, reparaţii curente supradimensionate în situaţiile de lucrări, tichete de masă necuvenite". AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean de Urgenţă susţine că nu mai foloseşte de un an produsele Hexi Pharma în sălile de operaţie Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu mai foloseşte produsele Hexi Phrama în sălile de operaţie de un an, motiv pentru care în prezent nu este nevoie de o reprogramare a intervenţiilor chirurgicale, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Mihaela Mastan.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul judeţean de urgenţă plăteşte 24 de paznici şi un peisagist Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa plăteşte din veniturile proprii realizate nu mai puţin de 24 de paznici, 10 fochişti pentru centralele termice şi chiar un peisagist pentru întreţinerea serelor spitalului, potrivit listei de venituri pe luna aprilie afişate pe site-ul acestei unităţi medicale.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul din Bistriţa, singurul care a stabilit valoarea coplăţii Spitalul de Urgenţă din Bistriţa este singurul din judeţ care a stabilit încă de luni valoarea coplăţii pe care trebuie să o achite fiecare pacient externat, restul unităţilor spitaliceşti aşteptând încă deciziile consiliilor de administraţie.
Bistriţa-Năsăud: Primarii, de acord să preia spitalele numai dacă se asigură finanţarea Problema preluării celor cinci unităţi cu paturi din judeţul Bistriţa-Năsăud de către autorităţile locale, în cadrul procesului de descentralizare a sistemului sanitar, nu este agreată de primari, dacă nu va fi asigurată şi finanţarea pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere.
Bistriţa-Năsăud: Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean, modernizat cu bani europeni Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa va fi modernizat printr-un proiect cu fonduri europene câştigat de Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, în valoare de peste 36 de milioane de lei.