Cele mai citite
 


Ciprian Dobre: Dereglarea sau distrugerea acestui sistem de urgenţă este un atentat la siguranţa naţională
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL Ciprian Dobre a contestat luni, într-o conferinţă de presă, prevederile referitoare la sistemul de urgenţă din România din proiectul noii legi a Sănătăţii, arătând că distrugerea actualului sistem de urgenţă ar fi un 'atentat la siguranţa naţională'.
'Această tendinţă de modificare a legii sănătăţii este de fapt o privatizare au unei părţi din bugetul statului, introducerea principiului comercialităţii în asistenţa medicală de urgenţă. Nu este posibil ca atâta vreme cât România se poate mândri cu un sistem care funcţionează, şi anume Sistemul Integrat de Urgenţă, în care componentele sunt interdependente - Dispeceratul 112, Ambulanţă, SMRUD şi UPU - să vii şi să distrugi acest sistem, pentru că introducerea unor noi verigi, cum ar fi ambulanţele de tip privat, înseamnă din capul locului o dereglare a sistemului, a sistemului de medicină de urgenţă, parte a sistemului naţional de apărare a ţării. Cu alte cuvinte, dereglarea sau distrugerea acestui sistem de urgenţă este un atentat la siguranţa naţională', a arătat Dobre.
Acesta a spus că un sistem construit 21 de ani urmează să fie distrus prin 'amputarea legii sănătăţii publice, astăzi în vigoare', prin modificările 'intitulate, în mod greşit şi eronat, Noua Lege a Sănătăţii'.
'Nu este o nouă lege a sănătăţii, ci este o amputare a legii în vigoare', a accentuat deputatul.
Dobre a subliniat că în actuala lege asistenţa de urgenţă este definită ca fiind un drept al pacientului şi o datorie a statului român, dar că în noul proiect nu mai există aceste definiţii, "ci se rezumă să definească asistenţa medicală de urgenţă, care se înfăptuieşte prin ambulanţe'.
'Prin noua lege a sănătăţii dispare un drept al cetăţeanului român sau al unui alt cetăţean rezident în România. Unul dintre drepturile fundamentale, dreptul la sănătate, dispare din noua lege a sănătăţii. A pierde un drept este fără precedent până la Guvernul PDL. De fiecare dată în sistemele de guvernare care s-au succedat după 1990, cetăţenii români au câştigat drepturi. Dacă o astfel de lege în această formă intră în vigoare, noi ne pierdem dreptul la asistenţă medicală de urgenţă, pentru că noua lege nu mai prevede ce este de fapt asistenţa medicală de urgenţă în România, ci spune doar cum urmează să fie înfăptuită. Este un alt atac la democraţie', a subliniat parlamentarul liberal.
Acesta a precizat că USL a hotărât organizarea unei consultări publice cât mai largi, după jumătatea acestei luni, şi că se doreşte ca dezbaterea pe tema modificării legii sănătăţii, în special pe titlul sistemul de urgenţă, să aibă loc la Târgu Mureş.
'Noi vom încerca să dovedim, nu PDL şi nu preşedintelui Traian Băsescu, ci cetăţenilor României, că vom putea apăra această formă a legii, fără să introducem în sistemul medical de urgenţă taximetrişti', a conchis Dobre.
AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Braşov: Medicina de urgenţă, domeniul cu cele mai spectaculoase progrese, susţine preşedintele Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă Medicina de urgenţă şi sistemul român naţional de urgenţă reprezintă domeniul în care s-au obţinut cele mai spectaculoase progrese, cele mai bune rezultate, cea mai bună recunoaştere internaţională România având-o pe acest domeniu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Cristian Grasu, preşedintele...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...