Cele mai citite
 


Cluj: Demersurile pentru construirea unui crematoriu uman, suspendate de primărie
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procedurile de autorizare a unui crematoriu uman, care ar fi urmat să se construiască la Cluj-Napoca, au fost suspendate după ce locuitori ai municipiului, susţinuţi şi de politicieni locali, au protestat împotriva acestui demers.
Consilierii PDL din Consiliul Local au cerut primarului interimar Radu Moisin să solicite un punct de vedere oficial din partea Centrului Regional de Sănătate Publică, aflat în subordinea Institutului Naţional de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, cu privire la riscurile pe care le-ar putea implica amplasarea unui crematoriu uman în incinta cimitirului Mănăştur, aflat în proximitatea celui mai mare cartier rezidenţial din municipiu.
'Până la obţinerea unui punct de vedere scris, oficial, demersurile administrative legate de această problemă se suspendă, urmând să fie prezentată o informare în şedinţa de plen a CL', se spune în comunicatul transmis luni de Biroul de presă al municipiului Cluj-Napoca.
Consilierii locali au decis, în luna octombrie, autorizarea unui proiect de construire a unui crematoriu uman la Cluj, care ar urma să fie al doilea din ţară, după cel din Bucureşti.
Incineratorul ar urma să fie amplasat în cimitirul din cartierul Mănăştur, potrivit unui contract de concesiune încheiat de municipalitate cu firma RDL Crematioan, iar investiţia se va ridica la 850.000 de euro.
Prin hotărârea de CL dată în octombrie, firma este obligată de primărie să incinereze anual, în mod gratuit, 40 de 'cazuri sociale' şi să stabilească taxele de incinerare doar cu acordul municipalităţii.
În argumentul de susţinere a acestui proiect se menţionează că o serie de clujeni şi-au exprimat expres dorinţa de a avea un crematoriu în oraş. Cu toate acestea, în ultima vreme, mulţi clujeni din cartierul Mănăştur au protestat în diverse forme împotriva acestui crematoriu despre care au spus că va acoperi cartierul cu cenuşă care îi va intoxoca.AGERPRES/(AS - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Societatea civilă propune măsuri împotriva exodului medicilor Construirea Spitalului Regional de Urgenţă, transformarea de către primărie în locuinţe sociale pentru tinerii medici a spaţiilor locative neutilizate sau a apartamentelor preluate de bănci şi iniţierea de către municipalitate a unor proiecte legislative ar fi câteva dintre măsurile care pot să diminueze...
Cluj: Protest în stradă împotriva construirii unui crematoriu uman Sute de persoane au protestat, miercuri, în faţa Prefecturii Cluj împotriva construirii, în oraş, a unui crematoriu uman, care ar putea fi al doilea incinerator din ţară, după cel din Bucureşti.
Cluj: Parteneriat pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Cluj doreşte o asociere cu Primăria Cluj-Napoca şi cu Primăria Floreşti pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă.
Primarul general şi ministrul Sănătăţii au discutat despre viitorul spital regional din Bucureşti Primarul general Gabriela Firea şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au decis să înceapă discuţiile pentru construirea unui spital regional în Bucureşti, având în vedere nevoia de suplimentare a serviciilor medicale în Capitală şi întreaga regiune.
Cluj: Spitalul regional de urgenţă va deservi patru milioane de oameni Viitorul spital regional de urgenţă care va fi construit la Cluj va deservi circa patru milioane de persoane din regiunea de nord-vest a României, se arată într-un comunicat difuzat joi de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.
Cluj: A fost inaugurat singurul Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din România Clinicile Medicală III şi Chirurgie III din Cluj-Napoca au fost reunite, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, sub titlul de Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie, care este singurul de acest fel din România.