Cele mai citite
 


Dacă Guvernul îşi asumă răspunderea privind Legea Sănătăţii, Opoziţia va depune moţiune de cenzură
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În situaţia în care Guvernul Boc va alege să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului privind noua Lege a Sănătăţii, atunci partidele din Opoziţie vor depune o nouă moţiune de cenzură, a declarat luni preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta.
"Dacă Guvernul va merge în continuare pe practica complet greşită de a-şi asuma răspunderea, reacţia noastră politică va fi de a depune o moţiune de cenzură, dar nu asta este soluţia - nici ei să îşi angajeze răspunderea, nici noi să înaintăm moţiunea de cenzură. Soluţia corectă ar fi o dezbatere şi găsirea soluţiilor celor mai bune, pentru că trebuie să avem un sistem de Sănătate care să fie cu adevărat o prioritate şi nu o Cenuşăreasă", a explicat el, după şedinţa Uniunii Social Liberale (USL, alianţă formată din trei partide de opoziţie - social-democraţi, liberali şi conservatori - nota ed.).
Victor Ponta a adăugat că, în opinia sa, Legea Sănătăţii este "fundamentală" şi trebuie să fie rezultatul unor dezbateri publice în care să fie incluse atât cadrele medicale, cât şi beneficiarii sistemului de Sănătate.
"Este o lege fundamentală pentru orice societate. Sistemul de Sănătate în România, ca şi cel de Educaţie, a fost printre principalele victime ale Guvernului Boc. O lege care să modernizeze sistemul de Sănătate este necesară, iar ea trebuie dezbătută public, nu doar în cadrul politic, ci mai degrabă în cadrul celor care trebuie să o aplice şi al celor care trebuie să beneficieze. (...) Poziţiile exprimate de reprezentanţi ai lumii medicale, dar şi cu responsabilităţi administrative, cum este cazul lui Raed Arafat (subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, fondatorul SMURD - nota ed.), ar trebui să dea de gândit preşedintelui Băsescu, cel care este principalul factor de presiune pentru adoptarea legii, dar şi premierului Boc", a conchis preşedintele PSD.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ponta: Dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe legea Sănătăţii, vom depune moţiune de cenzură Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că, în situaţia în care Guvernul Boc va alege să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului pe noua lege a Sănătăţii, atunci partidele din Opoziţie vor depune o nouă moţiune de cenzură.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Ponta: Raed Arafat va primi o invitaţie de a reveni, într-un viitor guvern al USL, în funcţia pe care a părăsit-o Fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, va fi invitat în viitorul guvern USL să-şi reia funcţia pe care a părăsit-o astăzi, a declarat marţi preşedintele PSD, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Social-democraţii se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să anunţe privatizarea universităţilor şi a şcolilor Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD, opoziţie), Victor Ponta, a declarat marţi că, după ce preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc vor să privatizeze sistemul de sănătate, românii se pot aştepta ca guvernanţii să propună şi privatizarea universităţilor şi şcolilor de stat.