Cele mai citite
 


Ialomiţianu:Principala provocare pentru anul 2012 - încadrarea într-un deficit sub 3%
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, luni, că principala provocare a Executivului în acest an o reprezintă încadrarea într-un deficit sub 3%.
"Principalele priorităţi se referă la o execuţie bugetară foarte bună. Avem o provocare foarte mare, aceea de a ne încadra într-un deficit sub 3 %, lucrul care este realizabil. Am fost în Parlament cu un buget care are deficit pe cash de 1,9%. La baza bugetului stă politica prudentă. Eu cred că putem să-l executăm în condiţii foarte bune, chiar dacă pe pieţele financiare apar unele derapaje", a declarat ministrul Finanţelor înainte de şedinţa BPN al PDL.
Despre subiectul remanierii Ialomiţianu a spus că nu ştie şi că, în această perioadă, la nivelul ministerului pe care-l conduce se află în pregătire minisiunea FMI şi CE de la finele luni ianuarie.
"La nivelul ministerului de Finanţe noi ne pregătim pentru prima misiune a Fondului Monetar şi a Comisiei Europene din acest an, pentru că la sfârşitul lunii avem prima evaluare pe acest an. Ministerul de Finanţe şi-a făcut temele. Am adoptat bugetul, ne-am încadrat în ţinta de deficit de până la 4,4%, am plătit arierate într-o sumă foarte mare. Deci, Ministerul de Finanţe şi-a făcut treaba. Despre remaniere, este decizia primului-ministru", a mai declarat ministrul Finanţelor.
Întrebat dacă în cadrul şedinţei coaliţiei s-a discutat despre noua lege a sănătăţii Ialomiţianu a precizat că nu a participat la întrunire dar că "se simte nevoia reformei în domeniul sănătăţii".
"Domeniul sănătăţii trebuie reformat. Suntem într-o situaţie nu prea bună. Permanent când vine Fondul Monetar trebuie să punem bani de-o parte să plătim arierate. Nu este normal", a mai spus ministrul Finanţelor.
El a afirmat că în domeniul sănătăţii trebuie să se facă ordine ''să se asigure un principiu de echitate'' şi să se diversifice formele de finanţare.
"Avem spitale care funcţionează ca instituţii publice, avem în sectorul privat spitale care funcţionează ca şi societăţi comerciale. Trebuie acelaşi principiu de echitate şi trebuie diversificate formele de finanţare. Adică şi spitalele să poată angaja medici foarte buni ca şi spitalele private şi principiul de finanţare să fie echitabil. Trebuie să ne preocupe pacietul şi calitatea actului medical", a mai declarat Gheorghe Ialomiţianu. AGERPRES/ (A-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Bănicioiu: Sănătatea nu are o problemă de finanţare, esenţa este modul cum administrăm fondurile Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vorbeşte într-un interviu acordat AGERPRES despre consiliile etice din spitale, despre lista de medicamente gratuite şi compensate, dar şi despre faptul că sistemul de sănătate nu are o problemă de finanţare, ci important este modul în care sunt administrate fondurile...
Cabinetul Croitoru se prezintă miercuri în Parlament pentru învestitură Primul-ministru desemnat Lucian Croitoru se va prezenta, miercuri, în plenul Parlamentului pentru a prezenta programul de guvernare al Cabinetului pe care l-a format, senatorii şi deputaţii urmând să se pronunţe asupra învestirii acestuia.
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Activitatea ministerelor în 2011 - retrospectivă economică Revista The Banker, ce aparţine grupului Financial Times, a acordat ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa.