Cele mai citite
 


Milioane de chinezi ar putea fi contaminaţi cu virusul gripei A
joi, 17 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul chinez estimează că vor fi zeci de milioane de persoane afectate de gripa A/H1N1, o dată cu venirea frigului în ţară, unde există deja 25.731 de cazuri înregistrate, marea majoritate în Hong Kong (18.687), în timp ce în China continentală s-au semnalat deja 9103 cazuri, a informat, miercuri, ziarul oficial 'China Daily', preluat de Efe.
Directorul adjunct al Biroului pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Chinez al Sănătăţii, Liang Wannian, a indicat că, în lumina ultimelor date, se estimează că vor fi zeci de milioane de cazuri în următoarele luni.

Doar la sfârşitul ultimei săptămâni s-au înregistrat 1598 de infectări noi în China, ceea ce confirmă, potrivit Ministerului Sănătăţii, o tendinţă de creştere a numărului de cazuri.

Din totalul de peste 9000 de persoane afectate în China continentală, 5350 s-au vindecat deja, iar restul se află sub tratament medical şi nu s-a înregistrat niciun deces, potrivit datelor oficiale. Acestea nu includ însă moartea misterioasă a unei paciente având virusul A/H1N1, în cabina de duş a unui spital din Beijing, şi nici cele 13 morţi înregistrate în Hong Kong. În Macao, numărul celor afectaţi este de 1941.

De asemenea, modul de contaminare indică răspândirea virusului în cadrul populaţiei chineze o dată cu scăderea temperaturilor de toamnă, având în vedere faptul că numai 14 din noile cazuri de contaminare din China continentală s-au produs prin contactul cu exteriorul.

Peste 60 la sută din cazurile totale de infectare cu H1N1 înregistrate în China s-au produs în ultimele trei săptămâni, ceea ce indică faptul că epidemia înaintează cu mare viteză.

Conform ultimelor date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în toată lumea s-au infectat cu virusul AH1N1 peste 277.600 de persoane, dintre care 3200 au murit, cu un indice de mortalitate de numai 1,15 la sută, foarte mic comparativ cu alte ameninţări pandemice care au avut loc în Asia - precum gripa aviară sau cea asiatică.

China a devenit săptămâna trecută în prima ţară din lume care a demarat o campanie de vaccinare împotriva acestei pandemii şi care a luat totodată măsuri ferme, cum ar fi izolarea oricărui pacient sau a acelora care au venit în contact cu persoanele infectate, fapt care a provocat critici din partea altor ţări.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Gripa H1N1: China lansează primul program de vaccinare în masă China a lansat luni, la Beijing, un amplu program de vaccinare împotriva gripei H1N1, a declarat o oficialitate locală, citată de Xinhua.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.