Cele mai citite
 


Impozitul pe profit se va putea plăti trimestrial
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Plătitorii de impozit pe profit vor putea declara şi plăti impozitul pe profit trimestrial, pentru trimestrele unu - trei, iar definitivarea impozitului pe profit anual se va putea efectua până la termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit, potrivit unui comunicat transmis luni de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
ANAF a elaborat un proiect de act normativ ce vizează aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă.
Măsura se va aplica plătitorilor de impozit pe profit, cu excepţia contribuabililor care aplică sistemul plăţilor anticipate (societăţi comerciale bancare - persoane juridice române şi sucursalele din România ale băncilor - persoane juridice străine), contribuabililor care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură, precum şi a organizaţiilor nonprofit.
Începând cu anul 2012, a fost reglementat un nou sistem de stabilire şi plată a impozitului pe profit datorat în cursul anului, conform sursei citate.
Tot de la începutul anului 2012 a fost modificat regimul fiscal al veniturilor din arendare, fiind corelate dispoziţiile din Codul fiscal cu dispoziţiile noului Cod Civil.
Astfel, impozitul pe venitul din arendă se stabileşte prin reţinere la sursă de către plătitorul de venit (arendator), impozitul fiind final. Arendatorul poate opta pentru determinarea venitului net în sistem real, caz în care impozitul se stabileşte de către organul fiscal.
La art.52 din Codul fiscal, au fost eliminate categoriile de venituri evidenţiate distinct şi care, în prezent, se includ în categoria veniturilor desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil (venituri din vânzarea bunurilor în regim de consignaţie, venituri din activităţi desfăşurate în baza contractelor comision sau mandat comercial).
ANAF precizează că începând cu data de 1 octombrie 2011, prin Ordonanţă de urgenţă a Guvernului, a fost modificat cadrul legislativ privind stabilirea unei contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii. Astfel, procedurile de administrare a creanţelor reprezentând contribuţia trimestrială datorată pentru medicamentele suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi din bugetul Ministerului Sănătăţii fiind preluate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. AGERPRES/(AS-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor (proiect) Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind trecerea a 11 spitale din subordinea ministerului Sănătăţii în subordinea sa.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Amendă de până la 5.000 lei pentru nedepunerea la termen a declaraţiei privind contribuţiile datorate pentru medicamente Plătitorii de contribuţii trimestriale datorate pentru medicamentele suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi din bugetul Ministerului Sănătăţii ar putea plăti amenzi de până la 5.000 lei dacă nu depun până în 25 noiembrie declaraţii-inventar privind contribuţiile în sold...
FSSR cere adoptarea, în regim de urgenţă, a legii care pedepseşte agresiunile împotriva salariaţilor din sănătate Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) a transmis luni un comunicat prin care le solicită membrilor Camerei Deputaţilor să adopte, în regim de urgenţă, un proiect de lege ce prevede sancţionarea agresiunilor săvârşite împotriva salariaţilor din sănătate.
Bugetul MS şi cel al Fondului unic naţional de asigurări sociale, aprobate în unanimitate Bucureşti, 9 ian /Agerpres/ - Bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul 2010, în valoare de 4,191 miliarde de lei, în creştere cu 6,06% faţă de execuţia preliminară pentru anul 2009 (3,952 miliarde de lei) a fost aprobat, sâmbătă, în unanimitate de membrii comisiilor pentru buget-finanţe din Parlament...
Proiect de ordonanţă: ANAIS, o nouă structură în subordinea MS care se va ocupa cu implementarea proiectelor finanţate de UE Ministerul Sănătăţii propune înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Achiziţii şi Investiţii în Sănătate (ANAIS) care se va ocupa cu implementarea proiectelor finanţate de Uniunea Europeană prin fonduri structurale, după cum prevede proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind restructurarea organizatorică a...