Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii continuă consultările pentru proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) continuă, săptămâna aceasta, consultările pentru proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, în perioada 9-13 ianuarie, la consultări sunt aşteptaţi reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, Colegiului Medicilor Dentişti din România, Colegiului Farmaciştilor din România, Ordinului Asistenţilor Medicali şi reprezentanţii Moaşelor din România şi ai Asociaţiei Spitalelor.
Ministerul Sănătăţii a început, joi, 5 ianuarie, seria de consultări şi discuţii pe tema proiectului de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar.
Primele discuţii au fost realizate cu reprezentanţii Academiei de Ştiinţe Medicale din România care au salutat iniţiativa ministerului şi au recunoscut că, pentru eficientizare, sistemul sanitar are nevoie de schimbări radicale.
Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România se află în dezbatere publică din data de 28 decembrie 2011, pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii - www.ms.ro. şi aduce schimbări majore în gestionarea banilor din sistem, în sectorul spitalicesc şi în clasificarea personalului în unităţile medicale.
Proiectul de act normativ propune o serie de modificări legislative semnificative pentru sistemul sanitar. Printre acestea, Ministerul Sănătăţii aminteşte interpunerea între CNAS şi furnizorii de servicii medicale a unei verigi suplimentare, reprezentate de casele de asigurări de sănătate private şi posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unităţi cu statut de fundaţie sau chiar de societate comercială.AGERPRES/(AS-Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
UPDATE MS a început consultările pe tema proiectului privind organizarea sistemului sanitar Ministerul Sănătăţii a început, joi, seria de consultări şi discuţii pe tema proiectului de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar.
Proiectul de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate, în dezbatere publică Proiectul de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România se află în dezbatere publică, de miercuri, pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, la secţiunea transparenţă decizională, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
Valentin Popescu (MS): Sancţiunile prevăzute în proiectul Registrului de vaccinare nu sunt de dragul de a amenda medicii Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...
Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele de descentralizare din sistem Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele actelor normative de derulare a procesului de descentralizare în sistemul sanitar, informează un comunicat remis AGERPRES.
Asiguratorii îi vor prezenta pe 19 ianuarie ministrului Sănătăţii propunerile privind legea-cadru Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) îi va prezenta ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, propunerile de modificare a legii de organizare a sistemului sanitar pe 19 ianuarie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Constantin Năstase, manager de relaţii publice...