Cele mai citite
 


O alimentaţie mai echilibrată ar putea fi benefică pentru copiii care suferă de sindromul de hiperactivitate (ADHD)
luni, 9 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 9 ian /Agerpres/- O alimentaţie mai echilibrată ar putea fi benefică pentru copiii care suferă de tulburarea caracterizată prin hiperactivitate însoţită de deficit de atenţie (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder), în cazul în care tratamentul medicamentos şi alte terapii nu dau rezultate, se menţionează într-un studiu publicat duminică de revista americană Pediatrics şi preluat de AFP.
Potrivit autorilor care au revăzut cercetările publicate în prezent despre această afecţiune, beneficiile regimurilor bazate pe suplimente alimentare sau pe suprimarea anumitor produse sunt dificil de evaluat şi se pot limita uneori la 'efectul placebo'.

În consecinţă, elemetul nutriţional în tratarea ADHD trebuie luat în considerare ca tratament alternativ, consideră studiul realizat de medici care-şi desfăşoară activitatea la Facultatea de Medicină din Chicago. 'Educarea părinţilor şi copiilor pentru a urma un regim alimentar sănătos fără alimente ce ar putea predispune la ADHD este probabil remediul practic alternativ sau complementar cel mai promiţător pentru a trata aceat sindrom', se precizează în studiu.

Concluziile medicilor americani pun la îndoială eficacitatea anumitor regimuri alimentare foarte populare şi îndreptate direct împotriva anumitor produse, cum ar dieta 'Feingold', care elimină coloranţii alimentari cu nuanţă roşie sau portocalie, strugurii, merele, cârnaţii sau hot-dog-urile. 'Studiile nu au confirmat că acest regim este atât de eficient precum susţin cei care-l promovează', afirmă autorii acestui studiu.

În acelaşi timp, regimurile alimentare care elimină din alimentaţie orice alergen potenţial, cum ar fi germenii de grâu, ouăle, ciocolata, brânza sau nucile, au avut un succes limitat în cazul copiilor atinşi de ADHD, 'însă nu trebuie să excludem şi posibilitatea unui efect placebo', subliniază cei care au întocmit studiul.AGERPRES/(Sorin Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta in ADHD ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se traduce in romana prin Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica si se refera la un comportament bazat pe o combinatie dintre neatentie, hiperactivitate si impulsivitate ce afecteaza buna functionare a individului la scoala sau acasa. Simtomele...
În ce mod acţionează placebo? Medicii din SUA prescriu ca practică de rutină înlocuitori de medicamente, susţine un studiu, ceea ce este surprinzător, având în vedere că pseudo-tabletele nu sunt atât de populare în cercurile de specialitate pe cât par de eficiente în practica medicală, scrie HVG Online din Ungaria. (sursa: AgerPres...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Laptele matern poate reduce riscul apariţiei sindromului de hiperactivitate la copii Tel Aviv, 20 aug /Agerpres/- Cercetătorii israelieni au descoperit că copiii alăptaţi la sân prezintă un risc mai redus de a dezvolta tulburarea caracterizată prin hiperactivitate însoţită de deficit de atenţie (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder) decât cei care au fost hrăniţi cu lapte...
Studiu despre simptomul ADHD Iaşi, 13 mai /Agerpres/ - Părinţii din România care au copii cu simptom ADHD (deficit de atenţie şi hiperactivitate - n.r.) sunt deosebit de preocupaţi de viitorul acestora, potrivit unui studiu prezentat, miercuri, la Iaşi, de specialiştii în domeniu.
Dieta, ajutor in renuntarea la fumat? Lucrul imbucurator pentru cei ce vor sa se lase de fumat este faptul că unul din cinci fosti fumatori nu castiga deloc in greutate, deci se poate si asa. Sa descoperim impreună ce anume ii ajuta pe acestia sa nu castige in greutate.