Cele mai citite
 


Olt: Noi ambulanţe pentru subunităţile SMURD din judeţ
marţi, 10 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt din Scorniceşti şi din comuna Stoeneşti vor avea la dispoziţie pentru intervenţii şi câte o ambulanţă începând cu luna februarie, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al instituţiei menţionate, Alin Băsăşteanu.
El a precizat că ambulanţele respective sunt noi şi deocamdată se află la sediul judeţean al ISU Olt, urmând a fi distribuite către Scorniceşti şi Stoeneşti în ultima parte a lunii ianuarie sau prima săptămână din februarie.
Ambulanţele sunt VW Transporter, tip B 2, 4X4 şi vor fi încadrate, pe fiecare tură, cu câte trei subofiţeri-paramedici care au absolvit cursul de prim ajutor medical şi descarcerare. Acestea vor interveni pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 de kilometri pătraţi şi vor putea acorda prim ajutor calificat unui număr de peste 100.000 de persoane, care locuiesc în raionul de intervenţie al celor două subunităţi, dar suprafaţa pe care pot acţiona şi numărul de persoane care vor beneficia de serviciile noilor ambulanţe pot creşte în funcţie de solicitările celorlalte echipaje din judeţ.
Ambulanţele fac parte dintr-un proiect amplu al Ministerului Sănătăţii prin care se vor achiziţiona peste 1.200 de ambulanţe de tip B şi C, o parte dintre acestea ajungând prin contracte de comodat şi la unităţile SMURD din ţară.
SMURD Olt mai are ambulanţe care acţionează în Slatina, Caracal şi Vişina. În judeţ au absolvit cursuri şi pot lucra pe ambulanţele SMURD peste 200 de angajaţi ai ISU Olt. AGERPRES(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Serviciu SMURD în oraşul Balş Garda de Intervenţie Balş din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt are, începând de luni, un serviciu SMURD, care va funcţiona cu o ambulanţă de tip B2 şi subofiţeri paramedici care au absolvit cursuri de prim ajutor medical şi descarcerare.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Olt: ISU a organizat primul exerciţiu în caz de accident naval pe Dunăre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a desfăşurat miercuri, în premieră, un exerciţiu în caz de accident naval cu victime multiple pe Dunăre, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Dan Nedeloiu.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...